Kako je Sidius kaznio Vejdera?

Kazniti Vejdera… I sama pomisao na to zvuči čudno. Kazniti Mračnog lorda Sita, nekog ko je predstavljao strah i trepet za celu galaksiju. Neko ko je bio „Izabrani“ , neko ko je imao potencijal da bude najmoćnije biće u galaksiji ikada! Ali ipak sve je moguće ako iznad vas postoji neko jači, neko moćniji i strašniji nego što ste vi sami… A iznad Vejdera je bio samo jedan takav čovek… Palpatin.

 

U stripovima Darth Vader 2020 nakon što je saznao sve što je mogao o Padminoj smrti, Vejder se vraća svom gospodaru i mentoru, Palpatinu. Imperator ga optužuje da je prekršio njegova naređenja, da nije likvidirao Padmine dvojnice i da je zastranio sa puta moći. I Palpatin smatra da Vejder mora biti kažnjen…

Dart Vejder prvo biva napadnut od strane samog Palpatina munjama od Sile, ali uspeva da ih izblokira svetlosnom sabljom. Palpatin zatim pušta dva svoja lična čuvara i Velikog vezira Mas Amedu da napadnu Vejdera, pa pomoću Sile oduzima Vejderu svetlosnu sablju.

Vejder ipak uspeva bez mnogo muke da ih porazi i uhvati svu trojica u „Force choke“. Tada Palpatin prekida svoju igru i hvata samog Vejdera u „Force choke“. Tada kaže Vejderu da je zaboravio put moći, da je zaboravio svoje lekcije ali da će ga on ponovo naučiti. U tom trenutku Palpatin uništava tri Vejderova mehanička uda koji su zamenili one koje je izgubio na Mustafaru i odvodi Vejdera upravo na Mustafar gde ga ostavlja kraj iste reke lave gde je počelo njegovo tegobno putovanje kao polumašine.

Palpatin baca Vejderovu sablju blizu njega i kaže mu da ga je prvi put on sastavio, ali da će sada Vejder morati sam da sastavi pomoću svoje snage, bez upotrebe Sile. Ako Vejder bude upotrebio Silu, Palpatin će ga ubiti. Sa tim rečima ostavlja unakaženog Vejdera da dopuže do svoje svetlosne sablje, priznavši Masu Amedi da je poslao i sitskog ubicu na Vejdera kao dodatni ispit… Lov je počeo…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s