Šta je Vejder saznao o Padminoj smrti?

Svima nama treba završetak. Pa tako i jednom od najvećih gospodara Sita. Vejder se dugo mučio da prekine svoje veze sa Anakinom Skajvokerom. Možda je u jednom trenutku i uspeo u tome. Ali tada je saznao da je Luk njegov sin. I tada se sve vratilo. Morao je da sazna šta se desilo sa Padme. Kako je umrla. Na kraju krajeva zato je i oskrnavio njen grob…

Comic Review - "Star Wars: Darth Vader" (2020) #5 - LaughingPlace.com

U stripovima Darth Vader (2020) Vejder u se konačno obreo u Padminom grobu. I uprkos preklinjanjima Sabe, bivše Padmine sluškinje i telohraniteljke, da ga ne oskrnavi on ipak koristi Silu da podigne Padmin pokrov. Ipak u tom trenutki seća se Padme kako je izgledala nekada i odiže tek mali deo teškog meremernog poklopca. Sasvim dovoljno da droid obavi skeniranje i otkrije medicinski implant koji se može pratiti do ustanove gde je Padme umrla.

Vejder tamo pravi zasedu i ubrzo uništava sve „Amidalance“, ljude koji su poznavali Padme i koji su se zakleli da će osvetiti njenu smrt.

Nakon toga počinje da istražuje ustanovu koja je razorena i napuštena jer je služila kao Pobinjeničko sklonište. On ipak uspeva da sazna da je Padme tu doveo Obi-Van Kenobi.  Dalje, otkriva da su svi ostali zapisi uništeni. Jedino što uspevaju pronaći je jedan stari pokvareni droid koji još uvek u memoriji ima zapis gde Padme govori Obi-Vanu da još uvek ima dobra u Anakinu.

Čuvši to, Dart Vejder kranje besno uništava svog droida jednim strašnim zamahom svetlosne sablje i odlazi da se suoči sa svojim mentorom, Imperatorom celokupne galaksije, gde ga čeka neumitna kazna…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s