Uređaj koji kontroliše putovanje kroz hipersvemir!

Putovanje kroz hipersvemir je osnova galaksije. Bez toga, ništa ne bi moglo da se desi, Zvezdanih ratova ne bi bilo. Prelaženje izuzetno velike razdaljine za kratko vreme je ono što povezuje daleku, daleku galaksiju. Bez njega nema osvajanja, nema reda, nema trgovine, nema krijumčarenja. Bez putovanja kroz hipersvemir vezani ste za jedan sistem zauvek. Zamislite šta bi bilo kada bi neko mogao da ga kontroliše…

Book Review: Star Wars: Empire and Rebellion: Honor Among Thieves - Fantha  Tracks

U knjizi Star Wars: Honor Among Thieves saznajemo da je postojala drevna civiliacija koja je mogla da kontroliše putovanje kroz hipersvemir. Tačnije, da ga onemogući. Može se uvideti da je ovo nešto što bi i Imperija i Pobuna želeli da imaju. Nešto što moglo okončati rat, nešto što bi moglo sprečiti sve buduće ratove.

I tako kreće trka za uređajem, na jednoj strani su Han, Čui, Leja i Skarlet Hark, špijun Pobune, a na drugoj čitava snaga Imperije.

Na kraju, i jedna i druga strana pronalaze uređaj na jednoj udaljenoj planeti, ali se ispostavlja da je sam uređaj čitava planeta! Tako, dok traje borba između naših junaka i Imperijalnih snaga, Han, koji je od početka bio protiv toga da bilo ko kontroliše putovanje kroz hipersvemir, rešava da pritisne dugme za samouništenje. Samo što to u ovom slučaju znači imploziju i uništenje čitave planete na kojoj se trenutno nalaze.

Međutim, uz malu pomoć Luka i Čuija, Han, Leja i Skarlet uspevaju da pobegnu sa umiruće planete i tako spreče Imperatora da dobije oružje koje bi sasvim sigurno značilo kraj ove ali i svih budućih pobuna…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s