Kako je jedan mladi Pobunjenik imao priliku da ubije Vejdera?

Jedan od razloga zašto je Vejder sejao strah i trepet širom galaksije je bio i taj što niko nije mogao da ga ubije. Jak u Sili, vešt ratnik i vanserijski pilot, on je prosto uništavao svoje neprijatelje ne ostavljajući im ni gram šanse. Ipak, jednom prilikom i Vejder je bio blizu uništenja a da toga možda nije bio ni svestan…

U stripu Star Wars: Vader: Dark Visions broj 4 grupa Pobunjenika sprema napad na Imperijalnu fabriku oružja i TIE lovaca. Među njima je i jedan mladi Pobunjenik koji je izuzetno talentovan pilot i kome su stormtruperi ubili oca kada je bio dete. On je imao priliku da pobije stormtrupere i spase oca, ali se uspaničio i nije povukao obarač, što ga proganja do današnjeg dana.

Kada napadnu fabriku dočekuje ih neprijatno iznenađenje, jer tamo je niko drugi do Darta Vejdera! Vejder odmah poleće u svom modifikovanom TIE lovcu i skida Pobunjenike jednog po jednog. Samo mladi pilot uspeva da ga prati. Videvši u tome šansu komandir Pobunjeničke eksadrile se žrtvuje da bi ovaj mladić imao šansu za čist pogodak.

I stvarno posle plemenite smrti komandira, mladi pilot ima Vejdera na nišanu! Ali kao i pre mnogo godina on se uspaniči i uplaši, stalno ponavlja kako je to Dart Vejder i da ne bi uspeo da ga pogodi… Prestravljen on, jedini preživeli od cele Pobunjeničke eksadrile, beži nazad u bazu!

Na njegovu nesreću Vejder, sa svojom eskadrilom TIE lovaca, ga prati i uništava Pobunjeničku bazu ne ostavljajući nikog živog…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s