Internetom kruže opitni snimci igrane serije Star Wars Underworld!

The Clone Wars nije bila jedina serija na kojoj je radio Džordž Lukas krajem dvehiljaditih. Naime, „Tvorac“ je tih godina punom parom razvijao i prvu igranu Star Wars seriju, čiji je radni naziv bio Star Wars Underworld.

Očigledno, Underworld nikad nije ugledala svetlost dana, a epitet prve igrane Star Wars serije je uzeo The Mandalorian. Iako su napisani scenariji za pedesetak epizoda u produkciju se nikad nije ušlo, jer bi produkcijski troškovi po epizodi bili znatno viši od 2 miliona dolara, koji su tada (u vreme najžešćeg udara svetske ekonomske krize) postavljeni kao gornja granica.

Star Wars Underworld je svakako bio veoma ambiciozan projekat – šta je sve planirano za tu seriju možete pročitati u ovom tekstu koji je napisao Antonio pre koju godinu – a proteklih dana internetom je počeo da kruži test footage, odnosno opitni snimak (video na vrhu stranice), te serije koji nam daje uvid u to kako je Underworld makar otprilike trebala da izgleda.

Kao što to predlaže njegov naziv, ovaj snimak je samo probni(!) snimak. Glumci i priča koje tu vidimo nisu oni koje bismo dobili u seriji. Snimak je služio samo tome da se vidi kako bi serija otprilike izgledala, koliko bi se trošilo para na produkciju i da se testira tehnologija koja renderuje specijalne efekte u realnom vremenu (što se upravo i vidi u „making of segmentu“ videa). Što je zanimljivo, The Mandalorian se takođe služi tehnologijom koja uz pomoć Unreal Engine-a renderuje okruženja u realnom vremenu.

Iako u brojnim internet naslovima ovih dana možete pročitati da je ovaj snimak upravo „procureo“ ili da je sada „objavljen“, on zapravo stoji na internetu već skoro deset godina! Naime, kompanija Stargate Studios (koja je trebala da radi na seriji) je napravila ovaj opitni snimak i okačila ga je na svoj portfolio na Vimeu pre devet godina. Kada je snimak okačen na YouTube i kada je krenuo munjevitom brzinom da se širi internetom, Stargate je obrisao taj snimak, verovatno iz razloga da ne dođu u pravni problem sa Lucasfilm-om.

To bi bilo to. Dobili smo prvi i verovatno jedini primer toga kako bi serija Star Wars Underworld izgledala. Šta mislite o snimku napišite nam u komentarima.

Za poslednje Star Wars vesti i zanimljivosti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s