Što je Star Wars Underworld?

Prije nego li je Bob Iger i pomislio da bi George Lucas prodao Ratove Zvijezda, unutar Lucasfilma se je razvijao jedan poprilično ambiciozan projekt. Nazivan imenima „Deadwood u svemiru“ ili „Carstvo na steroidima“ je trebala biti prva Star Wars live action serija koja bi prepričavala događaje između Osvete Sitha i Nove nade.

Lucas se je tijekom 2005. godine izjasnio da se serija neće odvijati oko niti jednog od već postojećih likova, ali bi ipak postojala mogućnost pojavljivanja nekoga od već uspostavljenih likova iz filmova, ali i Proširenog Univerzuma.

Likovi poput Darth Vadera ili Darth Sidiousa se ne bi pojavljivali, ali bi zasigurno za njih čuli tijekom razgovora između ostalih likova, ali pošto smo prije par mjeseci dobili glasinu o epizodi s Darth Sidiusom ne može se reći sa vjerojatnošću oko koga bi se serija odvijala. Međutim Lucas je više puta naglasio da će se serija odvijati oko lovaca na ucjene unutar podzemlja Coruscanta.

Od likova bi se pojavljivali oni koji su imali manje uloge u filmovima, a postojala je i mogućnost pojavljivanja likova iz Proširenog Univerzuma. Također bi se pojavljivali stormtrooperi s obzirom na stanje galaksije u to doba, te također ne bismo vidjeli Jedije. Lucasu se je posebno svidio lik iz Proširenog Univerzuma Quinlan Vos, koji je samo spomenut u Osveti Sitha iako je za njega bila napisana scena, te je Lucas naredio piscima Star Wars: Republic stripovskog serijala da ga ne ubiju jer je on imao druge planove za njega.

Tijekom produkcije mnogi glumci koji su utjelovili manje likove iz filmova su rekli da su voljni ponovno utjeloviti uloge u seriju, a među njima su: Daniel Logan (mlađi Boba Fett), Jeremy Bulloch (originalni Boba Fett), Peter Mayhew (Chewbacca), Ray Park (Darth Maul) i ostali.

Lucas i (producent) Rick McCallum su intervjuirali više od dvjesto pisaca iz cijeloga svijeta, među kojima su bili pisci iz serija poput Battlestar Galactice, Heroja i Izgubljenih, kao i mnogi autori knjiga i stripova. McCallum je naglasio da traže pisce s izrazitim talentom koji bi imali hrabrosti izazvati Georga. Na kraju je izabrano šest pisaca: Roland D. Moore (Battlestar Galactica), Stephen Scaia, Louise Fox, Tony McNamara, Fiona Seres, Terry Cafolla koji su počeli pisati skripte tijekom 2007. godine.

Rick McCallum nije bio specifičan oko koliko bi se epizoda radilo, ali je broj zasigurno bio oko 100 dok neke glasine govore da je Lucas imao u planu napraviti oko 400 epizoda gdje bi svaka epizoda trajala oko sat vremena. Također likovi koji bi se pojavili u seriji bi dobili svoje spin-off serije tako da smo mogli imati i do nekoliko serija istovremeno.

Tijekom 2008. godine pisci su usko surađivali s ostalim odjelima, pogotovo s umjetničkim koji su već godinu dana radili na setovima, vozilima, vanzemaljcima i ostalom. Roland D. Moore je prokomentirao cijeli proces:

Skripte su pisane kao da novci nisu problem, tako da smo pisali što smo god htjeli.

Do 2011. godine napisano je oko pedeset epizoda, te je McCallum tijekom intervjua za IGN rekao da je radni naslov za seriju Underworld.

Ovo nije bila prva uspješna serija koja se je temeljila na Lucasovom već uspostavljenom svijetu. George Lucas je bio kreator Mladog Indiana Jonesa tijekom devedesetih godina, gdje se je svaka epizoda prikazivala kao kraći film, te se je McCallum nadao da će to isto postići s Ratovima Zvijezda. McCallum je tijekom intervjua za IESB rekao da će svaka epizoda imati budžet oko 4 milijuna dolara.

Snimanje je trebalo početi u Australiji oko 2009. godine, ali tada još uvijek nije bila završena potraga za glumcima. Tijekom 2010. godine Lucas je rekao da je serija na čekanju zbog problema oko budžeta serije, pošto su skripte zahtijevale velika ulaganja te se je Lucas odlučio strpjeti da se tehnologija razvije do točke da će im ulaganje biti isplativo.

Potom je 2012. godine došlo do zaokret cijeloga projekta kada je Disney preuze Lucasfilm te je serija stavljana na neodređeno čekanje. Iako je Disney rekao da su zainteresirani za seriju o Ratovima Zvijezda nikakve nove informacije nismo dobili.

Tijekom 2013. godine Paul Lee predsjednik ABC-a je probudio strahove fanova izjavivši da se o seriji o Ratovima Zvijezda još uvijek raspravlja:

Započeli smo razgovore. Volio bih ići tamo. Ja sam osobni fan Lucasfilma, to je nevjerojatan svijet.

Pred kraj 2015. godine Kathleen Kennedy je izjavila da prolaze kroz materijale Underworlda kao i otkazane igre Star Wars: 1313, te da se ti projekti još uvijek mogu ostvariti.

To su bile posljednje vijesti koje smo dobili o stanju prve igrane serije o Ratovima Zvijezda. Međutim neke ideje su se preselile na ostale medije. Tako da je Saw Gerrera sada već poznati veteran Ratova Klonova, trebao biti jedan od glavnih likova, a na kraju je ipak dobio svoje mjesto u Odmetniku-1.

I druge ideje su pronašle svoj put do filmova, knjiga i stripova. Kao na primjer Crkva Sile koja je predstavljena u Epizodi VII je također bila stvorena za potrebe serije, te je i sam James Luceno potvrdio da je uzeo neke inspiracije iz serije za svoju knjigu Tarkin.

Više od godinu dana nismo dobili nikakve informacije o stanju serije, što je poprilično iznenađujuće pošto Ratovi Zvijezda nisu nikada bili popularniji te bi svi uključeni u seriju zasigurno profitirali. Iako mnogi fanovi strahuju da ako dođe do serije da će se ona smjestiti na ABC, što bi značilo manju produkcijsku vrijednost, a svi znamo kako su završili Agenti S.H.I.E.L.D.-a.

Moje je mišljenje da bi se Ratovi Zvijezda trebali prebaciti na Netflix, slično serijama iz MCU-a, te bismo onda svi mogli uživati u više od deset sati svijeta Ratova Zvijezda.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s