Zašto je stormtruper udario glavom u vrata u Novoj nadi?

Možda i jedna od najsmešnijih situacija koja se potkrala u završnoj verziji prvog Star Wars filma te, sada već davne, 1977. je svakako ona kada stormtruper na Zvezdi smrti udara gornjim glavom u vrata. Ova situacija pored svog komičnog efekta poslužila je, sasvim sigurno, i kao argument da su stormtruperi, pored toga što loše ciljaju, sveukupno smotani. Međutim, imamo i drugu stranu ove priče i to iz ugla samog tog stormtrupera!

Image result for stormtrooper hits head

Kako saznajemo iz knjige Star Wars: From a Certain Point of View njegov operativni broj je TD-110 i upravo on je onaj stormtruper na kom je Obi-Van primenio „mind trick“ na Tatuinu ne bi li propustio njega, Luka i dva nama vrlo dobro poznata droida bez inspekcije.

E sada, TD-110 se u trenucima neposredno pre nesrećnog udraca glavom u vrata upravo prisećao toga što je uradio na Tatuinu. I dok je razmišljao kako i zašto je propustio starca i mladića zajedno sa dva droida koji poprilično odgovaraju opisu onih koje Imperija traži, bez da im je i proverio dokumenta, kao i o posledicama koje takav postupak vuče sa sobom, TD-110 se toliko zamislio da jednostavno nije obraćao pažnju na okolinu i… Bam! Pravo glavom u vrata.

Ovo je samo dokaz da su i stormtruperi ispod svog tog oklopa ipak ljudi koji se mogu izgubiti u svojim mislima i uraditi nešto što će nas uveseljavati dugi niz godina…

Što je zanimljivo TD-110, čije je pravo ime Vanten, je posle toga bio suspendovan i premešten sa Zvezde smrti, zbog čega je preživeo. Godinama kasnije Vanten je ušao u službu Prvog Reda gde je bio oficir.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s