Kako je Luk uništio interdiktorsku krstaricu?

Luk Skajvoker je bio jedan od najboljih pilota u galaksiji. Talenat, koji je očigledno nasledio od oca, potpomognut Silom učinio ga je nenadmašnim protivnikom za mnoge neprijatelje. Na kraju krajeva, on je pilot koji je uništio Zvezdu smrti. Međutim, njegovi poduhvati nisu stali tu.

Tokom mnogih godina nakon akcije koja ga ja lansirala za heroja Pobune, Luk se još mnogo puta susretao sa naizgled nemogućim problemima i naravno, na kraju ih je sve rešavao…

U knjizi Star Wars: Heir To The Jedi radnja se odvija neposredno nakon događaja opisanih u Epizodi IV i nakon uništenja Zvezde smrti. Luk, novoproglašeni heroj Pobune, udružuje snage sa Nakari, ćerkom bogatog biomedicinskog magnata, da bi spasili talentovanu slajserku iz kandži Imerije i ponovo je ujedinili sa njenom  porodicom.

Nakon što uspešno oslobode slajserku oni beže u Nakarinom brodu, „Pustinjskom Dragulju“, koji je elegentan i naizgled namenjen za uživanje, ali krije modfokacije koje ga čine izuzetno brzim i opasnim.

Tokom njihovog bekstva, oni bivaju izvučeni iz hipersvemira pomoću jedne imperijalne interdiktorske krstarice koja projektuje snažna gravitaciona polja i tako onemogućava brodovima put kroz hipersvemir.

I dok svi misle da su gotovi, Luk ima nešto drugo na umu. On hrabro napada krstaricu koncetrišući paljbu da oslabi i uništi štitove iznad jednih gravitacionih projektora, a onda kada to uspe on uništava i projektore i to sve pod dok je pod paljbom TIE lovaca! On uspeva da izazove lančanu reakciju koja uništava interdiktor što njemu i njegovoj posadi ostavlja čist put u hipersvemir i relativnu bezbednost koju to donosi…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s