Novelizacija Epizode IX nam otkriva kako se Palpatin vratio!

Kako se, pobogu, Palpatin vratio? Kako je to uopšte moguće?! Verujem da smo svi postavili ova i slična pitanja kada smo čuli Imperatorov smeh na kraju prvog trejlera Uspona Skajvokera prošle godine.

Kada je Epizoda IX stigla u bioskope i kada smo odgledali film, odgovor ipak nismo dobili. Zapravo, najbliže što smo došli rešenju ove zagonetke je bilo to što je Palpatin, na isto ovo pitanje koje je postavio Kajlo Ren, odgovorio sa antologijskom replikom: “The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be unnatural.” 

Čitava stvar bi se verovatno završila na tome da nismo dobili novelizaciju Epizode IX, u kojoj stoji da je Palpatin kog smo videli u Usponu Skajvokera zapravo klon pokojnog Imperatora u koji je poslednji Sit samo preselio svoj duh!

Novelizacija Epizode IX će se pojaviti u prodaji tek 17. marta, ali izdavač Del Rey je na konvenciji C2E2, koja je održana proteklog vikenda u Čikagu, prodavao ekskluzivne, konvencijske primerke ove knjige, čiji su detalji neizbežno završili na internetu.

Poput ostalih novelizacija Star Wars filmova i adaptacija Uspona Skajvokera ima brojne detalje koji nisu završili u filmu, a verovatno najzanimljivijih detalja kod novelizacije Epizode IX je onaj koji se tiče Palpatinovog povratka:

“Šta ti možeš da mi ponudiš?” upita Kajlo. Imperator Palpatin je preživeo, na neki način, i Kajlo je mogao da oseti u kostima da je ovo klonirano telo čuvalo duh pravog Imperatora. Ipak, to telo je bilo nesavršeno, nemoćno da zadrži njegovu neverovatnu moć.“

To bi bilo to. Podsetnik samo da se Palpatin praktično na isti način vratio iz mrtvih i u starom kanonu Zvezdanih ratova u stripu Dark Empire. Šta mislite o ovom objašnjenju iz novelizacije, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima, posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

2 Comments Add yours

 1. Kristijan kaže:

  Zar je moguće da ovu informaciju nisu stavili u film? Zar je toliko teško bilo reći:,,On je klon, duh je unutra.“
  Dizni dominira iz dana u dan😂😂

  Sviđa mi se

  1. Vladimir Jaksic kaže:

   Verujem da su bili svesni toga koliko je to objašnjenje tupavo, pa su odlučili da ga ne saopšte u filmu, da ga ljudi ne bi kritikovali (i) zbog toga. To mu dođe kao neki preventivni damage control. 🙂

   Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s