Kako je Dart Bejn „dobio“ svoj oklop od orbaliska?

Orbalisci su parazitska bića koja se hrane energijom Tamne strane Sile. Jednom kad se „nakače“ na domaćina praktično ih je nemoguće otkloniti.

Poseduju niz specifičnih sposbnosti. Dok se hrane Silom domaćina oni mu pružaju i razne „benefite“. Otporni su na skoro sve vrste oružja, blastere, svetlosne sablje itd. Jedino im donekle može nauditi električna energija. Takođe omogućavaju domaćinu da se izuzetno brzo zaceljuje, pa rane zarastuju skoro istog trenutka kad su nanete. Međutim, oni se neprekidno razmnožavaju i prekrivaju svaki deo domaćinovog tela, pa i lice, dovodeći na kraju do ugušenja i smrti…

Image result for darth bane armor

U knjizi  Darth Bane: Rule Of Two Dart Bejn odlazi na jednu udaljenu planetu kako bi uzeo holokron drevnog Gospodara SitaFridona Nada. U odaji u kojoj je holokron se nalaze i orbalisci. I dok Bejn uzima holokron napada ga praktično čltavo jato ovih čudnih stvorenja od kojih dva uspevaju da se „nakače“ na njegovo telo.

Bejn ubrzo otkriva da ih ne može skinuti ali i razne pogodnosti koje mu ovi parayiti pružaju, a saznaje još i više o njima iz samog holokrona Fridona Nada koji je proučavao ova stvorenja. Pa tako Dart Bejn, da ga orbalisci ne bi ubili, nosi posebnu kacigu kada spava koja sprečava stvorenja da prekriju njegovo lice. Takođe je nosio i posebne rukavice i čizme da bi mu šake i stopala ostali slobodni.

Zauzvrat je dobio neuništiv oklop koji mu je dozvoljavao da u borbi ne brine za svoju bezbednost već da oslobodi svoj bes i divljačku snagu i da napada mahnito ne vodeći računa o odbrani.  Ipak orbalisci su svo vreme lučili hemikalije u Bejnov krvotok što muje izazivalo konstantan bol. Takođe su znali da oslobode hemikalije koje su Bejna dovodile do nerazumnog besa koji, kada bi ga obuzeo, oduzeo bi Bejnu svaku mogućnost samokontrole.

Ipak, ovaj legendarni gospodar Sita je smatrao da je to poštena razmena i dugo godina je nosio ovaj oklop. Na kraju je njegova učenica Dart Zana saznala u džedajskim arhivama kako je moguće skinuti orbaliske i uz pomoć vidara Kejleba uspela je da ukloni ove parazite sa Bejna kada je on bio na ivici smrti nakon borbe sa petoro džedaja…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s