Kako je Dart Bejn ubio svog učitelja borbe svetlosnom sabljom?

Koliko god Dart Bejn bio moćan, morao je da ima učitelje koji bi ga naučili kako da koristi svoju moć i veštinu. Jedan od učitelja u Sitovskoj akademiji na Koribanu bio je i Kas´im. Ogromni Tvilek bio je gospodar Sita i učitelj borbe svetlosnom sabljom. On je vrlo rano uočio Bejnov potencijal i vrlo često mu je davao i privatne instrukcie, često i bez znanja lorda Kordisa direktora akademije.

No kako to često biva, dođe vreme kada učenik premaši učitelja… A to se u sitovskoj kulturi obično završi na samo jedan način…

kasim koriban

U knjizi Darth Bane: Path Of Destruction saznajemo da je Bejn nakon što je napustio akademiju na Koribanu i dobacio moderna učenja lordova Sita, otišao na planetu Lehon gde je pronašao drevni sitovski hram i u njemu holokron Darta Revana.

I dok Bejn uči Revanove tajne lord Kaan, vođa Bratstva Tame, šalje Kas´ima da pronađe Bejna i ako ne bude mogao da ga ubedi da se pridruži Bratstvu, da ga eliminiše.

Kas´im pronalazi Bejna u hramu na Lehonu ali ne uspeva da ga ubedi da se pridruži Bratstvu Tame te nih dvojica započinju dvoboj. I dok se Bejn bori svojom svetlosnom sabljom sa zakrivljenom drškom, koju je inače dobio od Kas´ima, Tvilek se bori dvoseklom svetlosnom sabljom.

U početku Bejn ima prednost, budući da je mnogo puta vežbao sa svojim učiteljem može da predvidi skoro sve njegove poteze, i Kas´im je prinuđen da povlači. Međutim baš kada deluju da će Bejn privesti dvoboj kraju Tvilek uspeva da napravi malo prostora između njega i Bejna i da uradi nešto neočekivano…

Jednim  potezom on rastavlja dršku svoje svetlosne sablje i odjednom umesto dvosekle, on ima po jednu svetlosnu sablju u svakoj ruci! Budući da Kas´im namerno nije predavao svojim učenicima stil borbe sa dve sablje i da je obeshrabrivao njegovu upotrebu Bejn je naporsto zatečen. Vrlo brzo se momentum borbe preokreće i sada je Kas´im taj koji ima prednost i potiskuje Bejna!

U jednom trenutku njih dvojica se zatiču na ulazu u hram koji se nalazi na vrhu stepeništa i Tvilek uspeva da odbaci Bejna koji pada niz stepenište i prizemljuje se u podnožju hrama. I dok Kas´im likuje sa vrha stepeništa i govori Bejnu da ne pomišlja da beži jer će ga naći gde god da se sakrije, Bejn sa zlobnim smeškom odgovara da ne namerava da beži i pomoću Sile oslobađa ogroman talas moći! Talas koji ruši hiljadama godina star hram direktno na Kas´ima, hiljade i hiljade tona drevnon kamena padaju i zatrpavaju Kas´ima okončavši tako njegovo postojanje…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s