Kako je Dart Malgus ubio ljubav svog života?

Dart Malgus je bio moćan gospodar Sita. Živeo je u drevnom Sitskom carstvu, obučavan je na Sitskoj akademiji na Dromund Kasu i vrlo brzo se izdigao kroz redove do titule gospodara Sita. To je naravno postigao tako što je bio moćan, lukav, sposoban i nemilosrdan. Krasila ga je izuzetna moć u Sili i velika veština u borbi svetlosnom sabljom.

Retko ko je mogao da mu se suprotstavi. Na kraju krajeva uspeo je da uništi džedajski Hram na Korusantu i da pokori tu planetu. Međutim u svom besu i moći koje je uvek nosio sa sobom Malgus je spoznao i jedno njemu nepoznato osećanje – ljubav…

U knjizi The Old Republic: Deceived Dart Malgus hrabro predvodi napad na Korusant u kom uspeva da uništi džedajski hram i pobije sve džedaje u njemu, uključujući i jednog od učitelja – Vena Zaloua. Nerazdvojni Malgusov pratilac je i Elina, Tvi’lekinja koja je nekad bila rob. Malgus je ranije pronašao Elinu u užasnom stanju što ga je toliko razbesnelo da je ubio njenog gospodara a nju uzeo za svoju sluškinju. Međutim njih dvoje su postali ljubavnici, a kasnije, hteo to Malgus da prizna ili ne, zavoleli su jedno drugo.

Međutim upravo je to problem, jer njihovu vezu sve više primećuju Malgusovi protivnici u Sitskom carstvu i pokušavaju da iskoriste Elinu protiv njega.

A kada džedaj Arin Lenir, čiji je učitelj bio Ven Zalov, dođe na Koruskant u potrazi za osvetom, Malgus će spoznati još jedno osećanje – strah. Ali ne strah za sebe. Arin je saznala pomoću snimaka obezbeđenja iz razorenog Hrama da Malgus gaji osećanja prema Elini i u želji za osvetom rešila je da nanese Malgusa što više bola, da ubije Elinu.

Malgus kada sazna za njen plan je van sebe od besa ali i od straha i hita ka Elini da bi je zaštitio od Lenirove. Arin ipak prva dolazi do Elin ali shvata da je ona i dalje džedaj i da ne može da je ubije pa je samo onesvesti da bi isporvocirala Malgusa.

Kada Malgus stigne nastupa kratka borba između njih dvoje iz koje Malgus izlazi kao pobednik, ali pušta Arin da pobegne jer je poštedela Elini život.

Nakon što ostane sam sa Elinom, Malgus je grli i teši, međutim on istovremeno zna da nikad neće moći da dostigne svoju punu moć, da uradi ono što mu je suđeno, da pročisti galaksiju plamenom ako se stalno plaši za Elinu i ako njegovi neprijatelji mogu da je upotrebe protiv njega. Za ljubav nema mesta u Sitskom carstvu. I tako Malgus prislanja dršku svoje svetlosne sablje uz Elinine grudi, aktivira je i crveno sečivo prolazi pravo kroz Elinino srce…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s