Snimanje serije o Obi-Vanu pomereno na početak 2021.

Juče je Variety preneo vest da je Lucasfilm ušao u potragu za novim scenaristom serije o Obi-Vanu Kenobiju, koja će stići na striming platformu Disney+ u narednim godinama, jer je dosadašnji scenarista Hosein Amini napustio projekat.

Ove vesti su iskoristili raznorazni klikbejt portali koji su juče svojim tekstovima u kojima su tvrdili da je projekat na neodređenoj pauzi ili otkazan napravili pravu paniku. Međutim, na scenu je stupio Juan MekGregor lično i smirio strasti.

Naime, sinoć na promo eventu za film Birds of Prey MekGregor, koji će nakon više od petnaest godina reprizirati ulogu jednog od najvoljenijih džedaja, je demantovao razne internet naslove i rekao sledeće:

Mislim da počinjemo sa snimanjem početkom sledeće, iako je to trebalo da bude na leto ove godine. Mislim da su scenariji sjajni. Dobro izgledaju. Oni [Lucasfilm] žele da scenariji budu još bolji. Mislim da će datum premijere ostati isti. Sve je kako treba.

MekGregor je čitavu stvar nazvao preuveličanom i dodao:

Nisam ni bio svestan [ove drame] dok nisam došao ovde večeras i da su svi u fazonu ‘O moj bože!’ Ali zaista nije tako dramatično kao što se možda čini.

Što je zanimljivo, MekGregor je ovde rekao da će datum premijere prve epizode verovatno ostati nepromenjen, ali taj datum do sada nigde nije bio zvanično saopšten. U ovakvoj postavci stvari, ako snimanje počinje početkom 2021. prve epizode serije o Obi-Vanu možemo da očekujemo najranije početkom 2022.

Kada je predsednica Lucasfilma, Ketlin Kenedi, najavila seriju o Kenobiju na D23 Expou prošle godine, tada je rekla da su scenariji već napisani i da će serija imati šest epizoda. Međutim, sada postoji ozbiljna mogućnost da se taj broj promeni. Produkcijom serije o Obi-Vanu će rukovoditi Debra Čou, koja je režirala 3. i 7. Epizodu serije The Mandalorian.

Podsetnik da serija o Kenobiju nije jedini igrani Star Wars projekat koji se trenutno razvija za striming platformu Disney+. Pored toga što se snima druga sezona The Mandaloriana, trenutno se aktivno radi i na seriji koja predstavlja prednastavak filma Odmetnik-1, a čiji su glavni likovi Kasijan Andor i droid Kej-Tueso. Očekuje se da produkcija, kojom rukovodi Stiven Šif, ove serije krene uskoro i da njene prve epizode stignu na Disney+ početkom naredne godine.

Za poslednje vesti o seriji o Obi-Vanu posetite našu sekciju posvećenu Star Wars serijama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s