Porše pravi svemirski brod za Uspon Skajvokera!

starwarsporsche

Kako prenosi britanski portal Top Gear, nemački automobilski gigant iz Štutgarta pravi svemirski brod za Star Wars univerzum.

Objava je bila krajnje jednostavna, a to je da Porše i Lukasfilm sarađuju na dizajnu svemirskog broda koji će pratiti najveći projekat ove godine, Epizodu IX.

Jedan od dizajnera kompanije Porše, Mihael Mauer, je povodom ovoga izjavio sledeće:

Iako ne izgledaju kao da imaju mnogo toga zajedničkog na prvi pogled, ova dva sveta imaju sličnu filozofiju kada je u pitanju dizajn. Verujem da obe strane mogu da izvuku mnoge koristi iz ove razmene.

Ispred Lukasfilma se oglasio Dag Čeng:

Spajamo dva sveta ovim projektom, egzotični filmski dizajn daleke galaksije i preciznost koja se koristi u razvoju Poršeovih sportskih automobila.

Veza proizvođača iz Štutgarta sa dalekom galaksijom postoji i u Epizodi I, gde je za zvuk Anakinovog pod-racera korišćen kompjuterski izmenjen zvuk nekog od Porševoih automobila, kako nam je rečeno na panelu posvećenom 20-godišnjici Fantomske pretnje na ovogodišnjem Celebration-u.

Još jednu „potencijalnu vezu“ svemirskih brodova iz Ratova Zvezda sa Poršeima smo dali u tekstu gde smo tražili inspiracije za brodove asova iz serije Star Wars Resistance.
Kako saznaje Top Gear, krajnji dizajn će biti predstavljen na premijeri u decembru, pored prezentacije Poršea Taycan.

Objavljene su i skice nekoliko koncepata, a mi vam ovde prenosimo neke od njih:

Šta mislite o ovom kreativnom poduhvatu, skicama, kao i koja imena iz lepeze modela proizvođača iz Štutgarta biste voleli da budu uvedena u Star Wars lor, nam možete ostaviti u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi IX posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s