Kako je Rej spasila Džave od ropstva?

Još uvek  malo toga znamo o Rej. Previše toga je obavijeno velom tajne. Ko su njeni roditelji? Zašto je tako moćna? Šta je radila svih onih godina na Džakuu? Da li je imala nekih avantura između Epizoda VII i VIII?

Malo toga se zna. Međutim, ono što mogu da vam prenesem je jedna mala avantura u kojoj se nadam da ćete uživati…

rej čubaka star wars strip age of resistance

U stripu Star Wars: Age Of Resistance: Rey zatičemo Rej u bazi Otpora neposredno nakon događaja opisanih u Epizodi VII. Rej je sa Lejom i prenosi joj detalje o Hanovoj pogibiji.

Nakon toga Leja ispraća Čuija i Rej u potragu za Lukom. Nakon skoka u hipersvemir dolazi da kvara na Milenijumskom Sokolu, pa čak i do toga da se zapali Čuijevo krzno! Pošto R2D2 ugasi Čuija, Rej shvata da će morati da potraže delove. Srećom tu je planeta puna olupina zlokobnog naziva Nekropolis.

Po sletanju na planetu Rej i Čui se upoznaju sa vladarom Nekropolisa crvolikim stvorenjem po imenu Ara Nea, koji im dozvoljava da traže delove po ceni od 500 kredita i dopuštenjem da Rej sama ide po delove dok Čui i R2D2 čekaju na brodu.

Rej silazi na đubrište i dok traga za delovima napada je džinovsko zmijoliko čudovište! Posle kraće jurnjave kroz olupine Rej pronalazi brod koji izgleda kao Slave 1 koji je pripadao Boba Fetu!!! Rej uništava čudovište i odlazi da se suoči sa Ara Neom otkrivši pritom da Ara Nea koristi Džave kao robove.

rej  i crv star wars strip age of resistance

Takođe, Rej shvata da Ara Nea koristi Nekropolis kao veliku smrtonosnu zamku da namami brodove, ubije njihove posade i zadrži sva blaga za sebe. Čak je i kvar na Sokolu nije bio slučajan već namerno izazvan kako bi se spustili na Nekropolis.

Nakon što sve ovo otkrije i saopšti gramzivom gospodaru planete, Rej primenjuje džedajski umni trik na Ara Nei primoravši ga da se preda Džavama i da odgovara za svoje zločine u zatvoru.

Pošto je oslobodila Džave i smestila njihovog okrutnog gospodara iza rešetaka, Tej popravlja Milenijumskog Sokola i nastavlja potragu za Lukom…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s