Prvi susret Poa Damerona i viceadmirala Holdo

Po Dameron je jedan od najboljih pilota u galaksiji. Izuzetan u letenju, hrabar, odan ali takođe i arogantan i neko ko generalno ima problem sa autoritetom. Ipak, ne može mu se poreći da se bori svim srcem za Otpor i da iskreno brine za svoje saborce. Ono po čemu je Po najpoznatiji je verovatno onaj „nesporazum“ sa viceadmiralom Holdo, međutim, da li ste znali da su se oni sreli jednom ranije iako to ni oni nisu znali…

star wars strip age of resistance po dameron admiral holdo

U stripu Star Wars: Age Of Resistance: Poe Dameron srećemo Poa u odbrambenim snagama Nove Republike kako juri nepoznati brod u kome je osoba koja je ukrala glavu droida koji je pripadao admiralu Nove Republike.

Kako nepoznati brod ulazi u polje asteroida Po naređuje svojoj eskadrili da ostane van dok on sam ulazi u nepoznato. Vrlo brzo tamo uviđa da mu komunikacija ne radi kao i to da je njegov droid manje-više beskoristan.  I dok Po leti naslepo napada ga svemirsko čudovište koje bi ga sigurno ubilo da tada nije zapucao nepoznati brod i spasao Pou život!

Nakon toga Po se upušta u razgovor sa osobom koju progoni koja kaže da će ga sprovesti bezbedno kroz polje asteroida koje je nastalo u vreme Ratova Klonova i u kome vrebaju mnoge opasnosti.

Baš tada ih napada čitav roj mina na navođenje koje eksplodiraju pri kontaktu i dva broda pribegavaju veštim trikovima i izuzetnom letenju pomoću kojih uspevaju da izbegnu mine i da ih unište.

Nakon toga izlaze iz polja asteroida ali tada nepoznati brod zapuca i ošteti pogon na Poovom brodu! Osoba iz tog broda kaže Pou da mu komunikacija sada radi i da će vrlo brzo neko od njegovih doći da ga pokupi. Takođe mu kaže da je nešto trulo u Novoj Republici i da se istine plaše samo oni koji nešto kriju aludirajući na poteru koju je admiral poslao za glavom svog dorida. I dok nepoznati brod skače u hipersvemir mi imamo priliku da vidimo da je osoba u njemu, osoba koja je ukralu glavu droida, osoba koja je onako vešto manevrisala kroz pojas asteroida i koja je znala sve njegove tajne niko drugi do viceadmirala Amilin Holdo…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s