Kako se Haks osvetio admiralu Bruksu?

Genarala Armitaža Haksa poznajemo tek od skoro. Znamo da je to ambiciozan, okrutan i nemilosrdan čovek. Iznad njega po moći samo su Kajlo Ren i Snouk, do čega je došao isključivo zahvaljujući sebi i svom radu. Glavni komandant svih oružanih snaga Prvog Reda, a za kratko vreme čak i Starkiler baze.

Ipak, Haks je imao teško detinjstvo koje ga je manje više oblikovalo u čoveka kakv je danas, a to ne znači da ne koristi svaku priliku da se osveti onima koji su ga maltretirali kad je bio dete…

 star wars age of resistance hux

U stripu Star Wars: Age Of Resistance: General Hux srećemo Haksa kada je bio tek dečak i prisustvujemo sceni kada ga maltretiraju njegov otac i izvesni Admiral Bruks.

U budućnosti Haksov šatl je sabotiran i nakon pada istog jedino Haks i Kajlo Ren ostaju živi. Međutim ubrzo ih napadaju ogromna krznena stvorenja koja uspevaju da onesveste Kajla Rena. Haks ubrzo saznaje da je njih pripitomio jedan Alderanac koji živi sam na toj planeti i koji ne zna da je Imperija propala. Haks mu priča mešavinu istine i laži i ubeđuje ga da u galaksiji vlada mir, te da dopusti njemu i Kajlo Renu da pozovu pomoć i da svi zajedno odu sa te planete.

Oduševljeni Alderanac pristaje, međutim, kada stignu šatlovi Fazma sa svojim stormtruperima ubija njegove životinje, a Haks joj naređuje da ostavi Alderanca živog i samog na toj planeti koja će poslužiti kao test za Starkiler bazu.

Nazad na Starkiler bazi Haks saznaje da je jedan od mehaničara zapravo saboter, ali ono što je zanimljivo je to da je mehaničarev nadređeni upravo admiral Bruks. Haks odlazi kod Bruksa i naređuje Fazmi da oduzme admiralu oružje. Nakon toga Haks uzima blaster od Fazme i sa uživanjem saopštava Bruksu da će ga ubiti isti kao što je udesio da i njegov otac umre. Prestrašeni Bruks može samo da gleda dok Haks priča kako ga svi potcenjuju ali da će on upravljati moći većom nego bilo šta… Nakon toga Haks, mirno, sa smeškom na licu smešta dva hica iz blastera pravo u zapanjenog admirala, sprovevši tako svoju osvetu…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s