Da li nam novi modeli za Star Wars: Armadu otkrivaju nešto o Epizodi IX?

Upozorenje! Članak sadrži informacije kakve neki mogu smatrati spojlerima, tako da ostatak teksta čitate na sopstvenu odgovornost.

Pre desetak dana kompanije Fantasy Flight Games je najavila dve nove ekspanzije za stratešku igru minijaturama Star Wars: Armada. U prvoj ekspanziji se nalazi kapitalni brod Nove Republike klase Starhawk, a u drugoj imperijalni zvezdani razarač klase Onager (slika iznad).

Ono što bi moglo biti interesantno vezano za Onager zvezdane razarače je to što se oni donekle uklapaju u priče o Palpatinovoj tajnoj floti u kojoj se nalaze brodovi sa tehnologijom Zvezde smrti. Naime, po sredini trupa Onagera se proteže masivni top u čijem srcu se nalazi kajber kristal, a ta tehnologija je zasnovana na onoj iz projekta Zvezde smrti.

Na osnovu trenutno dostupnih informacija znamo da Imperija nije napravila velik broj Onagera i da oni nisu učestvovali u velikom broju borbenih operacija. Veruje se da je njihova primarna svrha bila orbitalno bombardovanje. Inače, reč onager na latinskom znači magarac, a orgomni katapulti koje su koristili stari Rimljani su se tako zvali jer su se pri pucanju ritali kao magarci.

E sad, pošto smo dobili ozbiljne glasine o skrivenoj floti čiji zvezdani razarači poseduju mini laser Zvezde smrti i da je FFG odmah potom predstavio onagere, mnogi tvrde ili makar spekulišu da će upravo onageri činiti okosnicu skrivene flote. Međutim, koliko je to realno? Pa, nije nemoguće, ali teško.

Pre svega, glasina o skrivenoj floti tvrdi da ti razarači poseduju oružje koje ima snagu da uništi planetu – koliko znamo, onageri takvo nešto nisu mogli da rade. Drugo, primarna svrha onagera je bilo orbitalno bombardovanje, a Prvi Red već poseduje brodove za tu svrhu: drednoti klase Mandator-IV koje smo videli na početku Epizode VIII. Uz to, ništa iz FFG-ovog saopštenja kao ni pakovanja u kom dolaze „minijatura“ onagera nam ne predlaže da su oni u službi nekog drugog, a ne Imperije.

To bi bilo to. Šta mislite o Onager zvezdanim razaračima i Starhawk-u Nove Republike, kao i da li mislite da bi se oni mogli pojaviti u filmu, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi IX posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s