Epizoda IX i skrivena flota

Koncept art zvezdanih razarača za Epizodu VII

Upozorenje! Nastavak članka sadrži informacije koje se, iako su zasnovane na glasinama, vrlo lako mogu ispostaviti kao tačne, tako da ako izbegavate spojlere Epizode IX zaobiđite ovaj članak.

Premijera poslednjeg filma sage o Skajvokerovima se polako bliži i našu glad za novim informacijama o Epizodi IX (do objave sledećeg trejlera i zvaničnih vesti) moraju da utole glasine i procurele informacije. I upravo nam sa portala Making Star Wars stiže jedna velika i ozbiljna tura informacija o sitskim stormtuperima, moćnoj skrivenoj floti i Kajlo Renu.

Naime, kako kaže Making Star Wars, sitski stormtruperi su bili sakriveni sa velikom flotom u Neistraženim regionima. Obzirom da je ovaj deo svemira pakleno prostranstvo ispunjeno crnim rupama i raznoraznim anomalijama, flota je svo ovo vreme pokušavala samo da preživi. Prema MSW-u flota se sakrila u neistražene regione po naređenju Palpatina nakon njegove smrti i od tad čekaju da budu pronađeni kako bi završili svoju misiju (za koju ne znamo šta je).

Ovde na scenu stupa Kajlo Ren. Unuk Anakina Skajvokera je svestan postojanja ove flote – ne zna se da li je za nju saznao preko Snouka, slučajno ili nekim trećim putem – i on planira da je dovede pod svoju kontrolu. MSW je potvrdio glasinu sa Reddit-a koja je rekla da će se u Epizodi IX Kajlo sresti sa nekakvim paukolikim bićem koje se (makar u produkciji filma) zove „Prorok“. MSW se nadovezao na ove informacije i dodao da Kajlo od „Proroka“ dobija nekakav „kompas“ koji će mu omogućiti da nađe skrivenu flotu. Međutim, to je ipak Palpatinova flota i pokojni imperator u svojim planovima za slučaj smrti sigurno nije predviđao da flota padne u ruke unuka Darta Vejdera.

Deluje da je Palpatinova namera bila da skriva tajnu armiju u Neistražnim regionima do svog povratka, kada će legije sitskih stormtrupera i masivna flota biti oruđa kojim će on ponovo pokušati da pokori galaksiju. O brojnosti ove armade se ništa ne zna, međutim MSW tvrdi da je čine veliki zvezdani razarači od kojih svaki ima ugrađen laser koji može da uništi planetu!

To bi bilo to. Naravno, do neke zvanične potvrde ili demanta tretirajte ove informacije samo kao glasine.

Šta mislite o sitskoj floti i Palpatinovim planovima, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi IX posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s