Kako je Leja spasla Lenda i Čuija?

Princeza Leja je bila jedna od ključnih ljudi Pobune za vreme Imperije. Pored toga što je bila ćerka Anakina Skajvokera i kao takva posedovala izuzetan potencijal u Sili, ona je odrasla na Alderanu pod starateljstvom Bejla Organe koji joj je pružio vrhunsko obrazovanje u politici i diplomatiji.

Iako pre svega diplomata i neko ko se zalaže za mirna rešenja, dobro znamo da se Leja nije libila ni da uzme oružje kada je to potrebno…

Image result for princess leia age of rebellion

U stripu Star Wars: Age Of Rebellion: Princess Leia, Leja zajedno sa Čuijem hita da spase Hana koji je već zamrznut u karbonitu i kod Džabe Hata.

Od tog puta ih odvraća poruka da je brod lovaca na ucene oborio brod Lenda Kalrisijana i sada ga progone na planeti Arkanis. Lendo beži od lovaca na ucene koji pucaju na njega i u tom begu sapliće se i pada da bi završio baš ispred jednog lovca na ucene koji ga razoružava i ostaje gluv na njegova ubeđivanja.

I baš kad Lendo misli da mu je odzvonilo taj lovac na ucene skida masku i ispostavlja se da je to Leja! Međutim ovaj trenutak slavlja prekidaju Čuijevi krici koji označavaju da su ga drugi lovci na ucene, među kojima je i Bosk, zarobili. Leja prerušena odlazi u lokalni bar i „baca mamac“ Bosku i ostalima rekavši da ima nešto vredno.

Noću Leja i Lendo postavjaju zamku Bosku i njegovim pajtašima. Naime oni napadaju logor Lenda i Leje ali ih Leja, koja je i dalje prerušena u lovca na ucene po imenu Bouš, posle kraće borbe razoružava i ranjava. Istovremeno ona iscenira da je ubila Lenda.

Nakon toga ona se dogovara sa Boskom da će pustiti njega i njegove saradnike da odu ako joj preda Čuija. Nakon razmene Bosk i ostali odlaze a Leja, Čui i Lendo ostaju da nasmejani predahnu na čas pa da produže put u opasnu misiju spašavanja Hana…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s