Kako je Sidijus kaznio Vejdera za neuspeh na Otavonu XII?

Vejder i Sidijus su bili nemilosrdan tandem koji je vladao galaksijom čeličnom pesnicom. Sidijus je kao Imperator bio prvi čovek Imperije a Vejder njegova desna ruka. Funkcionisali su savršeno i držali galaksiju pod svojom šapom sve dok se nije pojavio Luk Skajvoker i naterao Vejdera da se seti da je on zapravo Anakin…

Ipak, Vejder iako direktno podeređen Sidijusu nije uvek poštovao njegova naređenja pa se dešavalo da i strašni Lord Vejder bude kažnjen…

U stripu Purge: Hidden Blade (koji pripada starom kanonu) Vejder je na jednoj zabačenoj šumskoj planeti gde brani fabriku AT-AT hodačica od napada domorodaca. Vejder sumnja da iza tih napada stoji džedaj i kreće, uprkos direktnim Sidijusovim naređenjima, u guste šume da pronađe istog.

Ubrzo Vejder nailazi na grupice pobunjenika među kojima je i jedan džedaj! Nakon kraće borbe Vejder eliminiše pobunjenike i saznaje da je džedaj u stvari padavan. Nakon što mu padavan kaže da njegov učitelj beži da se ukrca na brod i pobegne sa planeta, Vejder ga ubija i nastavlja svoju potragu.

Posle kraćeg vremena Vejder upada u zasedu pobunjenika koji ispaljuju neku vrstu sfere koja emituje signale koji privlače ogromno čudovište! Čudovište hvata Vejdera, ali ovaj uspeva umnim trikom da ga potčini svojoj volji i da ga iskoristi kao prevozno sredstvo do džedaja kog traži.

Našavši starijeg džedaja Vejder se upušta u borbu  sa njim i uspeva da mu preseče svetlosnu sablju. Međutim džedaj iz svog štapa izvlači mač i napada Vejdera! Ipak, iako je džedaj u prvi mah iznenadio Vejdera ovaj uspeva da uzvrati istom merom i da probode džedja sabljom njegovog padavana! Na samrti džedaj priznaje Vejderu da nikad nije bilo broda i da se ovaj vrati odakle je došao.

Vrativši se nazad Vejder zatiče fabriku u ruševinama kao posledicu napada čudovišta sa kojim je i sam imao susret i shvata da je to bio džedajev plan svo vreme.

Da nesreća za Vejdera bude još veća, pojavljuje se Sidijus besan naravno što njegov učenik nije poslušao. Razočaran, on naređuje Vejderu da ostane na ovoj planeti i da meditira o svom neuspehu. Nakon toga Sidijus odlazi u svemir ostavivši Vejdera samog na neprijateljskoj planeti…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s