Objavljena naslovnica i sinopsis audio knjige Dooku: Jedi Lost

U prošloj epizodi The Star Wars Show-a je najavljeno da nam krajem aprila stiže Dooku: Jedi Lost, „knjiga“ koja će izaći isključivo u audio formatu. Knjigu piše Kavan Skot (Adventures in Wild Space, Star Wars Adventures), a Mark Tompson će predvoditi ansambl glumaca koji će likovima davati glasove. Del Rey nam je predstavio i zvanični sinopsis, koji ide ovako:

Zaronite u istoriju zlokobnog grofa Dukua u ovoj audio knjizi koja je smeštena u daleku, daleku galaksiju….

Dart Tiranus. Grof Serana. Lider Separatista. Crvena svetlosna sablja, upaljena u tami. Ali ko je on bio pre nego što je postao desna ruka Sita? Dok Duku trenira svog novog učenika, skrivena istina o prošlosti ovog gospodara Sita izlazi na videlo.

Početak Dukuovog života je bio ušuškan u privilegije – rođen među kamenim zidovima imanja njegove porodice, dok je na nebu orbitirao Pokojnički mesec, mesto počinka njegovih predaka. Ali ubrzo nakon toga njegove džedajske sposobnosti su prepoznate i on je odveden da bude učen putevima Sile od strane učitelja Jode. Dok brusi svoje moći, Duku napreduje kroz džedajsku hijerarhiju, sprijateljuje se sa džedajem imena Sajfo-Dijas i uzima svog padavana, obećavajućeg Kvaj-Gon Džina, a kroz svo to vreme pokušava da zaboravi kakav je život vodio pre nego što je ušao u red. Ali Dukua počinje da fascinira džedajka Lene Kostana i misija na koju ju je poslalo veće: Misija da pronađe i prouči drevne sitske relikvije, kako bi se džedaji spremili za eventualni dolazak njihovih najvećih neprijatelja.

Našavši se između džedajskog života, odgovornosti vođenja svoje rodne planete, primamljive moći relikvija, Duku se bori da ostane na svetlu – a tama počinje da pada.

Dooku: Jedi Lost će se naću u prodaji od 30.04.2019.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s