Kako je Padme zarobila atentatora?

Padme Amidala je skoro čitav svoj život provela u službi galaksiji prvo kao kraljica Nabua, a zatim kao senator. Uvek je zastupala interese naroda, borila se za pravdu, štitila nemoćne i ugrožene i skoro uvek pokušavala da diplomatijom i pregovorima dođe do mirnog rešenja. Zbog toga je za vreme Ratova Klonova bila veoma često u opasnosti od atentata. Ipak, iako naizgled smirena i krhka, njoj u nekim prilikama ipak nisu bili strani „agresivni pregovori“…

Image result for padme amidala comic

U stripu Star Wars: Age of Republic: Padme Amidala u vreme kada su Ratovi Klonova u punom jeku, Padme, ne rekavši nikom svoje pravo odredište, odlazi sa svoje dve telohraniteljke na neutralni svet Klabron, pošto je primila poruku njihovog premijera da želi pregovore sa Republikom.

Po pristizanju na Klabron, nakon što se iskrcaju sa broda, Padme i njene telohraniteljke napada snajperista sa vrha jedne zgrade. U tom napadu jedna od telohraniteljki biva ranjena, ali ipak sve tri uspevaju da se domognu zgrade u kojoj je atentator.

Unutar zgrade pronalaze premijera Klabrona smrtno ranjenog i njegovog zbunjenog i uplašenog zamenika. Premijer ubrzo umire, a zamenik je prestrašen i suviše uspaničen da bi bilo šta učinio. Međutim Padme ga ipak nagovara da sprovedu jedan plan u dejstvo.

Iz zgrade izlaze Padmine telohraniteljke zajedno sa jednim lokalcem koji je obučen isto kao senatorka. Snajperista naseda na ovu prevaru i dok se sprema da puca u lažnu, prava Padme mu se prišunja iza leđa i omamljuje ga blasterom.

Nakon toga Padmine telohraniteljke ukrcavaju onesvešćenog snajperistu na brod da bi ga transportovale u Republiku gde će mu se suditi, a sama Padme uspostavlja dobre odnose sa nekadašnjim zamenikom a sada premijerom Klabrona.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s