Šta je Mejs Vindu prvo naučio kao padavan?

Istorija galaksije obiluje pričama o velikim džedajima. Pojednicima koji su se isticali po moći, umeću i svim drugim stvarima koje čine velike ljude ali i velike vođe. Međutim ono što često zaboravljamo je to da su i oni jednom bili deca i da su morali da uče jednu po jednu lekciju koje će ih kasnije oblikovati u džedaje kakvi jesu…

U stripu Star Wars: Age of Republic Special #1 Vindua je naizgled zarobila grupa terorista koja ga kroz sistem pećina vodi do svog vođe. Njihov vođa otima decu i pravi od njih vojnike, naizgled da bi se borili za slobodu a u stvari ih koristi za svoje sebične ciljeve.

Grupa dovodi Vindua pred svog vođu i pokazuje mu Vinduovu rasturenu svetlosnu sablju. I dok terorista i Vindu ulaze u raspravu, prvi polako shvata da je Vindu namerno dozvolio da bude zarobljen. Vindu mu to i potvrđuje navodeći da je podzemni sistem pećina vrlo kompleksan i da bi džedaji teško našli terorističko sedište sami.

Vindu dodaje da je druga stvar koju je naučio kao padavan bila ta da zna kako da pošalje signal drugim džedajima putem Sile.

Na to terorista pita Vindua šta je bila prva stvar? Vindu se se samo nasmeši i kroz flešbek vidimo mladog Vindua kako uči da sastavi svetlosnu sablju pomoću Sile.

U realnom vremenu zreli Mejs Vindu sastavlja pomoću Sile svoju rasturenu svetlosnu sablju i napada terorističkog vođu, kog nakon kraće borbe uspeva da porazi i da oslobodi decu koju je ovaj oteo….

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s