Ne, LucasArts neće biti vaskrsnut!

Blago rečeno, EA se nije proslavio svojim Star Wars naslovima otkako je preuzeo licencu za izradu istih 2013. godine. U tom periodu od šest godina dobili smo samo dve veće Star Wars igre – Battlefront I i Battlefront II – koje nisu samo razočarale, već su i razljutile fanove i gejmere: Koliko je Battlefront I oskudevao sadržajima (pogotovo kada je izašao), toliko mu je cena bila prenaduvana a gejmplej haotičan. Sa druge strane, iako se vremenom popravio i postao i više nego igriv, Battlefront II nikad nije izašao iz senke predatorske monetizacije koju je EA pokušao da ugura u ovu igru.

Usled ovih neuspeha, mnogi se s pravom pitaju dokle će EA uspeti da zadrži licencu i da li će Disney pokušati da uradi nešto kako bi popravio situaciju. Na osnovu naslova koji su preplavili društvene mreže juče i danas, deluje da je upravo ovo drugo na pomolu.

O čemu je zapravo reč? Pa, na sajtu Disney Careers su raspisani konkursi za pozicije producenta, brend art kordinatora, brend marketing menadžera i još nekoliko drugih. Međutim, ono što je zaintrigiralo mnoge je to što u svakom oglasu stoji da je data pozicija za mesto unutar Lucasfilm Games-a. Inače, Lucasfilm Games je tokom osamdesetih godina bio odeljak Lucasfilma zadužen za produkciju video igara i preteča pokojnog LucasArts-a koji nam je podario brojne legendarne Star Wars igre. Taj detalj je naterao mnoge da dođu do zaključka da Disney planira da oživi LucasArts i time stvori vlastiti kuću za izradu video igara.

To jednostavno nije tačno i verovatnoća da će se takvo nešto desiti u skorije vreme je infinitezimalana. Zašto?

Pa, kao prvo, Lucasfilm Games nije nikakav odgovor Lucasfilm-a na neuspehe EA-a. Lucasfilm Games zapravo postoji već nekoliko godina. Da razjasnim: Disney 2013. tehnički nije u potpunosti ugasio LucasArts. Da, otpušteno je 99% radnika, ali grupica njih (5-10 duša) je ostala i njihovo odelenje je nazvano Lucasfilm Games. Jedini zadatak ove grupe (za poslove u kojoj su raspisani pomenuti konkursi) je bio i ostao licenciranje.

Uz to, treba imati u vidu da Disney već poseduje vlastiti  odeljak za produkciju video igara – Disney Interactive Studios. Krajnje nelogično bi bilo vaskrsavati LucasArts, jer bi time sami sebi stvarali konkurenciju.

Takođe, na brojne klikbejt članke je reagovao i sam Disney, čiji su predstavnici za Gamesutra rekli da ne postoji namera da se bivša kompanija oživi i da pomenuti oglasi nisu nikakav indikator toga. Predstavnik Disney-ja je naglasio da ta kompanija namerava da nastavi svoju politiku izdavanja Star Wars licenci partnerima kao što su EA i NetMarble.

To bi bilo to. Vaše mišljenja i reakcije nam ostavite u komentarima.

Za poslednje Star Wars gaming vesti posetite našu sekciju posvećenu Star Wars igrama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s