Kako je Vejder pomoću Sile navodio brod kroz hipersvemir?

Iako je potencijal u Sili koji je imao Anakin Skajvoker značajno opao nakon Mustafara on je ipak i kao Vejder imao zapanjujuće moći. Gubitak udova i korišćenje specijalnog odela koje ga je u mnogome ograničavalo navelo ga je da promeni svoj stil borbe svetlosnom sabljom i sve to mu je onemogućilo da koristi neke moći u Sili a druge pak znatno obazrivije.

Ipak on je i dalje vladao širokim dijapazonom moći u Sili, a neke od njih je dove do savršenstva…

U knjizi Thrawn: Alliances Vejder i Tron su u potrazi za grupom dece, Tronovih sunarodnika, koja su osetljiva u Sili i koje je otela grupa vanzemaljaca iz Nepoznatih regiona pod nazivom Griski. Ova deca se na Tronovom svetu koriste da bi pomoću Sile navodila brod kroz hipersvemir i izbegavala opasna polja asteroida. Tron i Vejder uspevaju da spasu jednu grupu dece dok Griski beže sa drugom.

Tron ima plan za spašavanje i ove druge grupe dece, ali da bi plan uspeo Vejder mora pomoću Sile da navodi brod kroz neistraženi hipersvemir i da otkrije njihovu bazu. Vejder isprva odbija, ali kasnije ipak pristaje. Smešten za kormilo Vejder uranja u Silu i pomoću nje otkriva opasnosti na putu i finim usmeravanjem broda uspeva da ih izbegne a sve to dok brod leti kroz hipersvemir! Vejder naravno otkriva i bazu Griskova i on i Tron uspevaju da spasu decu.

Na brodu Tron sa smeškom kaže Vejderu da reč koju njegov narod koristi da nazove ovu decu u prevodu znači „Nebeski hodač“ (Skywalker)…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

One Comment Add yours

  1. Storm kaže:

    Odlican tekst, a Vader i Thrawn su mi posebno zanimljiva kombinacija. Dva zla genija 😁 Alliances vrhunska knjiga!

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s