Kako je Vejder održavao svoje odelo?

Dart Vejder jednostavno nije mogao da živi bez svog odela. Posle poraza na Mustafaru njegovo telo je bilo previše oštećeno da bi mogao da živi bez kibernetskih sistema.

Njegovo odelo mu je svakako omogućavalo da živi i da se kreće. Ipak to odelo je bilo nesavršeno. Sidijus ga je takvim napravio delom kao kaznu zbog Vejderovog poraza na Mustafaru, a delom kao osiguranje da Vejder nikada ne postane moćniji od njega.

Ipak, Vejder nije svo vreme provodio u njemu, te su i odelo i njegovo osakaćeno telo morali periodično na servis…

Kako je to održavanje izgledalo imali smo prilike da vidimo u stripovima Darth Vader and  The Lost Command koji pripadaju Legendama i koje je izdao Dark Horse. Tu možemo da vidimo kako Vejder visi sa plafona bez svog odela i kibernetskih udova dok razni droidi vrše održavanje njegovih rana i samog odela… Što je izuzetno bolno.

U jednoj sceni možemo da vidimo koliko je ovaj postupak zaista bio bolan po Vejdera kada mu se ponovo kače njegovi kibernetski udovi. On u tim bolnim trenucima dok visi sa plafona, beži u maštu i razmišlja o tome kakav bi mu život bio sa Padme da ona nije umrla i da se on nije priklonio Sidijusu. Po njegovim rečima samo ga sećanja na Padme i te maštarije sprečavaju da ne poludi. E sad, koliko u tome uspevaju prosudite sami…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s