Kako je Dart Mol ubio svog prvog džedaja?

Molova mržnja prema džedajima je sada već opštepoznata i skoro legendarna. Budući da ga je Sidijus još kao dečaka uzeo za svog učenika i godinama brusio njegove veštine, ali i njegovu mržnju, krajnji produkt bio je nadasve zapanjujuć. Elitni sitski ubica. Neko ko može da dela iz senki, ali i neko ko se ne boji otvorene borbe sa više protivnika.

Svakako najpoznatiji džedaj kog je Dart Mol ubio je bio Kvaj-Gon Džin, međutim on nije bio prvi… Ta čast pripada nekom drugom…

U strip serijalu Darth Maul (2017) Mola koga muči neutaživa mržnja i želja da ubija džedaje, Mola kom je dosta skrivanja i delanja iz senki i ispunjavanja nekog većeg plana, Mola koji bi samo da seče i ubija , Sidijus šalje na misiju da eliminiše jednu kriminalnu organizaciju. Mol to naravno uspešno obavlja, međutim, jedna od njegovih žrtava zbog svetlosne sablje misli da je on džedaj i kaže mu da se na tajnoj aukciji prodaje zarobljeni padavan.

Mol hita na aukciju i uz pomoć Keda Bejna i Aure Sing uspeva da eliminiše kupce i otme padavana Eldru Kaitis. Međutim, domaćica aukcije ruši njihov brod na jednu planetu i organizuje lov na njih dvoje.

Pošto su okruženi brojnim neprijateljima Mol i Eldra se udružuju i uspevaju da poraze sve lovce koji su poslati na njih. Nakon toga okreću se borbi jedno sa drugim. Borba je ujednačena. Svaki zamah svetlosne sablje jednog je savršeno pariran zamahom svetlosne sablje drugog sve dok se Mol ne nađe leđima uz kameni zid. Eldra baca svoju svetlosnu sablju i ona se zabija u zid iza i iznad Mola što dovodi do obrušavanja čitave gomile kamenja na njega.

Mol je zatrpan i Eldra misli da je pobedila, ali odjednom ogromna gomila kamenja se rasprsne i iz njega izleće Mol koji zabija svetlosnu sablju u Eldru i tako joj oduzima život…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s