Predstojeći Marvelov Star Wars strip će biti smešten u „Legends“ kontinuitetu!

Iako je u aprilu 2014. godine od strane Diznija proglašen nezvaničnim i alternativnim, stari, odnosno „Legende“ kanon, tada nije završen. Naime, od 2014. pa sve do sad smo dobili niz priča koje pripadaju Legendama, a koje smo dobili ponajviše kroz The Old Republic MMO. Ipak, iako verna igračka populacija TOR-a je relativno mala, te ove (uglavnom) kvalitetne priče nisu doprle do šireg kruga fanova.

Međutim, pored tog što je samo reprintovao stare Legends stripove, Marvel je upravo najavio da će da naprave svoju, potpuno novu priču koja pripada starom kanonu!

Naime, rečeno nam je da 29.05. ove godine stiže Star Wars #108, „one-shot“ koji će pripadati prvobitnom Marvelovom serijalu koji je otpočeo 1977. i završio se 1986. sa brojem 107. Star Wars #108 će biti nastavak priče iz Star Wars #50 (koji je objavljen 1981.) i u njemu ćemo pored Leje, Hana i Luka ponovo videti Dominu Teg, lovca Valensa, Džeksona i druge. Moram da napomenem da je naš omiljeni svemirski zec, Džekson, prešao i u novi kanon u prošlogodišnjem Star Wars Adventures godišnjaku.

Za priču ovog stripa je zadužen scenarista Metju Rozenberg, a crtež će da rade ilustratori Đuzepe Kamunokoli i Luk Ros. Objavljene su i dve naslovnice koje možete pogledati iznad i desno (klik za uvećanje). Star Wars #108 je deo programa kojim kompanija Marvel slavi svoj osamdeseti rođendan i nema naznaka da će osim ovog „one-shota“ biti novih Legends stripova.

Pred kraj, moram samo da napomenem par stvari kada je u pitanju status Klasičnih Marvelovih Star Wars stripova unutar starog kanona. Naime, 107 brojeva tog stripskog serijala je pripadalo S (sekundarnom) kanonu unutar starog kontinuiteta. E sad, šta to znači? Pa, S-kanon je obuhavtao mahom starije materijale koji su nastali u periodu kada nije postojao napor da se sva Star Wars dela stave pod okrilje jednog kohezivnog kanona. Priče i/ili likovi iz materijala S-kanona su smatrane kanonskim jedino u slučaju ako ih neka nova priča referencira i tako retroaktivno kanonizuje.

To bi bilo to. Radujete li se ovom stripu i koje bi priče iz starog kanona voleli da vidite nastavljene, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s