Kako se Dart Vejder borio protiv rankora?

Sve od davne 1977. godine i pojave onog što će prerasti u svetski fenomen i u ogroman prošireni univerzum pa do danas u Star Warsu smo imali ogroman broj različitih likova, kako novih tako i starih, heroje, zlikovce, i sve nijanse sive među njima. Prisustvovali smo ogromnom broju epskih dvoboja i borbi koje su bile sve više i više spektakularne i neverovatne.

Jedna od tih borbi koja (po meni) svakako zaslužuje da se pominje malo češće je i ona između legendarnog gospodara Sita Darta Vejdera i ni manje ni više nego rankora! I to kibernetski ojačanog rankora…

Related image

Marvelovim stripovima Darth Vader (ali u onim koji su izlazili 2015. god) postoji fenomenalan prikaz borbe Vejdera i rankora! Naime u ovim stripovima naučnik Sajlo je stvorio razne kiborge za Sidijusa koji treba da budu zamena za Vejdera. Naravno, Vejderu je cilj da pobije ove uzurpatore i da se dokaže svom učitelju jednom za svagda.

Jedan od ovih kiborga je i žena zvana Voidgejzer koja pored toga što je talentovani inženjer ima i sposobnost da kontroliše razne mašine. Ona je kibernestki poboljšala jednog rankora i kada Vejder dođe po nju ona pušta zver da iskali bes na Mračnom gospodaru i da ga liši života!

Prvo što Vejder uradi kada pobesnela zver nasrne na njega je da joj odseče polovinu ruke. Međutim, rankor uopšte ne reaguje na povredu i Voidgejzer objašnjava da mu je ugradila čip u mozak koji ga sprečava da oseća bol. Zatim Voidgejzer oslobađa dozu adrenalina u rankora koji sa povećanom snagom i besom juriša na Sita! Zver udara Vejdera i on leti sve dok ne udari u zid! Ustavši Vejder počinje da pomoću Sile guši rankora („Force choke“).

To isprva deluje, međutim, grudni koš rankora je ojačan i on uspeva da se proširi i da omogući zveri normalno disanje nakon čega sledi još jedan udarac i ponovo je Vejder na kolenima! Mračni gospodar ustaje i uspeva da poseče rankora po stomaku ali podivljala zver ga opet udara i Vejder opet snažno udara o zid.

Dok Voidgejzer, naslađujući se, objašnjava da je rankorov mozak u potpunosti pod njenom kontrolom Vejder uspeva da napravi plan. On baca svetlosnu sablju u rankorovu nozdrvu i uništava čip u njegovom mozgu što dovodi do toga da rankor odjednom oseti sav bol od povreda koje je zadobio tokom borbe!

Oprhvana bolom zver pada a Vejder skače na njenu glavu i zabija joj svetlosnu sablju u lobanju čime uspeva da je ubije istovremeno se obrativši Voidgejzer i rekavši joj da ona razume dosta toga, ali ne i Silu…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s