Kako se Dart Mol borio sa vampom?

Dart Mol je svakako bio jedan od najnemilosrdnijih i fizički najspremnijih gospodara Sita. Iako ne toliko poznat po upotrebi Sile, Mol je bio prilično jak i u njoj, mada se ipak najviše se oslanjao na svoje umeće borbe kako svetlosnom sabljom tako i bez nje i na svoje fizičke i akrobatske veštine.

Mnogo je protivnika palo od njegove ruke i sa pravom ga možemo smatrati jednim od najsposobnijih boraca u galaksiji. Ali, da li ste znali da se jednom prilikom borio sa vampom goloruk?

Iz knjige Star Wars: Maul: Lockdown saznajemo da je Sidijus poslao Mola na tajni zadatak u svemirski zatvor „Cog Hive Seven“ da pronađe krijumčara i trgovca oružjem Irama Radika. U svojoj misiji Mol je dobio lažni identitet, a njegov učitelj mu ja zabranio da ponese svetlosnu sablju kao i da koristi Silu za vreme svog boravka u zatvoru.

Međutim, upravnica zatvora organizuje ilegalne gladijatorske borbe do smrti među zatvorenicima, od kojih ni Mol nije bio izuzet. I bez svetlosne sablje i upotrebe Sile on uspeva da porazi najrazličitije protivnike među kojima je čak bio i jedan Južan Vong. Međutim, posebno je interesantno i impresivno što je Mol golim rukama uspeo da ubije vampu! Borba nije trajala naročito dugo, a Mol je ubio ovo zastrašujuće biće tako što je zaronio golim rukama u vampine grudi i smrskao njeno srce! I tako je čak i moćna vampa postala samo još jedna u nizu Molovih žrtava…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s