Kako je Dart Vejder spalio Padmin brod?

Za malog Anakina Skajvokera sve se izmenilo kada je izvesni srebrni brod elegantnih linija prinudno sleteo na Tatuin. Ceo njegov život se izokrenuo jer ga je taj brod odveo daleko od Tatuina, daleko od ropstva, ali i daleko od njegove majke… Na tom brodu su se nalazili Kvaj-Gon Džin, džedaj koji je možda i najviše verovao u Anakina, Obi-Van Kenobi, njegov budući učitelj i Padme Amidala, žena u koju će se Anakin zaljubiti, koju će oženiti i zbog koje će žrtvovati sve…

Dakle taj brod je bio izuzetno značajan za Anakina Skajvokera, ali da li je bio od značaja i Vejderu?

U strip serijalu Darth Vader koji izlazi od 2017. godine Vejder dobija od Palpatina na poklon Padmin brod! Iako je brod u lošem stanju Vejder uništava droida zaduženog za restauraciju. Vejder se ukrcava upravo na ovaj brod i kreće ka Mustafaru da bi izgradio svoju bazu.

Za vreme putovanja Vejder na brodu vidi prikazu malog Anakina sa tom razlikom što je lice Anakina u obliku Vejderove maske! Kasnije pri ulasku u vrelu atmosferu Mustafara Vejder onesposobljava štitove broda čime izlaže brod ogromnoj temperaturi i popriličnim oštećenjima. Brod nekako ostaje u jednom komadu i Vejder sa posadom sleće na Mustafar. Dok stoji na vreloj površini planete Vejder gleda skoro u potpunosti spaljen i potamneo, nekada sjajni srebrni brod i izgovara jednu jedinu reč: „Bolje„.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s