Jedini način za naučiti kako ispaljivati munje od Sile!

Munje od Sile. Možda i najjbolja moć na tamnoj strani Sile. Pored toga što izgleda jako kul, može imati užasavajuće posledice. U zavisnosti od načina na koji se upotrebi kao i od veštine onog ko je primenjuje, može se koristiti za sve od mučenja protivnika, preko njegovog omamljivanja, pa sve do njegovog potpunog spaljivanja tako da ostane samo pepeo.

Ova moć je bila toliko razorna da njen možda i najpoznatiji korisnik, Dart Sidijus, skoro uopšte nije koristio svetlosnu sablju već je protivnike u potpunosti dezintegrisao baš zahvaljujući munjama od Sile. Ali kako neko može naučiti da primenjuje ovu moć?

U knjizi Darth Plagueis koja pripada Legendama, Dart Plegis objašnjava mladom Sidijusu kako da nauči da ispaljuje prave, moćne munje od Sile.

Pored žudnje za moći, besa, mržnje, kao i sirovog potencijala u Sili, da bi naučili uspešno da ispaljujete munje od Sile morate bar jednom biti pogođeni njima! Dakle da bi ste ih primenjivali morate ih bar jednom osetiti na svojoj koži.

Tako da, ako vam neko nekad ponudi da vas nauči da ispaljujete munje od Sile, dobro razmislite da li se to isplati…

Iako su sitovi ti koji su najčešće upotrebljavali ovu moć, ona nije pripadala isključivo njima, te je bilo i korisnika svetle strane Sile koji su je koristili. Čak je bilo i zabeleženih slučajeva u kojima su džedaji – Luka Skajvoker i Kajl Katarn npr. – koristili munje! Ipak, džedaji su smatrali da ova sposobnost korumpira pojedinca te su je maksimalno izbegavali.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s