Zašto su svetlosne sablje Gospodara Sita crvene?

Za razliku od džedaja čije svetlosne sablje mogu biti različitih boja od kojih svaka boja označava neku osobinu svog nosioca po kojoj se ističe, svetlosne sablje Gospodara sita su skoro isključivo crvene boje. Uz crnu odoru i žute oči, upravo je svetlosna sablja krvavo crvene boje najkarakterističnija odlika svakog Gospodara Sita.

Džedaji i sitovi sami sklapaju svoje svetlosne sablje. U oba slučaja se koriste kajber kristali, ali razlike ipak postoje. Boja džedajske svetlosne sablje potiče od boje prirodnog kajber kristala koji je u njoj, dok sitovi moraju sami da dobiju crvenu boju.

Postoje dva objašnjenja kako sitovi dobijaju crvene kajber kristale. Prvo pripada starom kanonu i glasi da sitovi ne koriste prirodne kajber kristale već prave sintetičke crvene kajber kristale meditirajući pri tom procesu. Otud i crvena boja sablji.

Drugo objašnjenje pripada novom kanonu i ono glasi da sitovi uzimaju prirodni kajber kristal bilo koje boje i onda ga povinuju svojoj volji dok kristal ne „prokrvari“. Kako to rade?

Gospodar sita uzme kajber kristal i uliva u njega svu svoju bol, patnju i bes, sve dok to ne postane nepodnošljivo za kristal i on ne „prokrvari“ crveno. Po novom kanonu Dart Vejder je učinio da prokrvari kajber kristal iz svetlosne sablje džedaja kog je porazio. No, to je priča za neki drugi put…

To bi bilo to. Koje vam se objašnjenje više sviđa? Pišite nam u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s