X-Wing turnir u Astalu

U nedelju 11.02. sa početkom od 12:00 u klubu Astal u Beogradu (Kralja Milana 27) će biti održan turnir u X-Wing strateškoj igri minijaturama.

Učešće na turniru se plaća 300 RSD, a nagradni fond je Spring Kit 2016. Svi učesnici će dobiti Veteran Instinct alt-art kartu, dok prva četri igrača dobijaju po dva Ion tokena. Finalisti dobijaju po još jedan Ion token, a pobednik turnira će osvojiti IG-88C alt-art pilotsku kartu.

Pravila turnira su sledeća:

• Sva ograničenja koja važe pri pravljenju listi za obične partije važe i na turniru.
• Svaka lista maksimalno može da ima 100 poena.
• Liste ne moraju da se predaju unapred, ali se dostavljaju organizatoru na početku turnira i ne mogu da se menjaju.
• Ako ima 8 ili manje igrača igra se tri runde turnira, ako ima 9-16 igra se 4 runde, ako ima 17-32 igra se 5 rundi.
• Uparivanje u prvoj rundi se vrši nasumično, uz dodatak da se preporučuje da se ne uparuju protivnici iz istog kluba odnosno grada. Svaka naredna runda određena je Swiss sistemom uparivanja.
• Svaka runda traje maksimalno 75 minuta, odnosno 1h 15min. Svaka partija može da se završi i ranije ukoliko jedan igrač uništi sve brodove protivnika pre isteka vremena. Ako se partija nije završila pre isteka vremena, kada istekne vreme tekući potez je poslednji potez i na njegovom kraju sabiraju se poeni, odnosno onaj ko je uništio više poena je pobedio.
• Veliki brodovi koji su spušteni na pola ili manje ukupnog broja rana (shields+hull) protivniku daju polovinu svoje vrednosti. Ukoliko veliki brod vredi neparan broj poena, vrednost koju dobija protivnik za uništeno pola broda zaokružuje se na manje.
• Ukoliko je rezultat nerešen ili su poslednji preostali brodovi uništeni istovremeno, prelazi se na Final Salvo, kako je opisano u osnovnim pravilima.

Za više informacija posetite zvaničnu event stranicu na Fejsbuku.

Za poslednje vesti o, bilo domaćim bilo stranim, konvencijama i okupljanjima fanova, posetite našu sekciju posvećenu Star Wars dešavanjima i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s