Odgovori koje nam je donela Epizoda VIII…

UPOZORENJE! Članak sadrži velike spojlere iz Epizode VIII, tako da ostatak teksta čitate na sopstvenu odgovornost! Ukoliko niste odgledali film savetujemo vam da to što pre uradite, pa se onda vratite u ovaj članak!

Epizoda VIII je stigla u bioskope, a sa njom i mnogi odgovori i rešenja misterija koje je ostavila Epizoda VII. Ovo su neke od najvažnijih informacija do kojih smo došli gledanjem Epizode VIII:

Ko su Rejini roditelji?

U Epizodi VIII nismo videli njene roditelje ali smo dobili odgovor na ovo pitanje. U trenutku kada Kajlo Ren i Rej razgovaraju o vizijama koje su imali Kajlo kaže Rej da je vido ko su njeni roditelji i čak da i ona sama zna ko su. Po Kajlovim rečima oni su bili pijance i skitnice koji su je prodali.

Mnogi fanovi ne prihvataju ovo kao tačnu informaciju već kao laž koju je Kajlo koristio da bi povuko Rej na tamnu stranu. O istinitosti ove informacije sami odlučite.

Ko je vrhovni vođa Snouk?

Ovo je jedno od pitanja na koje smo dobili samo neke nagoveštaje. U filmu nije saopšteno koja je njegova priča, a s obzirom na to kako je završio, to verovatno nećemo saznati ni u sledećem delu. Ipak, neki zanimlji detalji o njemu su pronađeni. Jedna detalj je to da u filmu nije prikazan sa žutim očima, što je jedno od glavnih obeležja Sita. Međutim to neznači da on nije Sit, Palpatin i Duku su vešto sakrivali boju očiju od ostalih, tako da je moguće da je to slučaj i ovde. Ipak, ovu teoriju da je Snouk Sit razrušio je Endi Serkis izjavom:

On definitivno nije Sit, ali je bez sumnje na Tamoj strani Sile.

Serkis je takođe rekao da je Snouk moćniji i od Vejdera i od Sidijusa.

Duhovi u Sili

U Epizodi VIII smo videli mnogima omiljenog Jodu koji se pokazao Luku u obliku duha u Sili. O ovom obliku života smo dosta saznali u ovom delu. Prva stvar je to da ono što je Obi-Van rekao Luku u Epizodi V, da oni ne mogu da deluju direktno na materijalni svet, netačna. Joda je u filmu uspeo da prizove grom koji je spalio drvo u kome je bio hram Džedaja.

Kako su se vama svideli ovi momenti filma, te da li ste zadovoljni ili ne odgovorima, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s