Resistance Bomber: X-Wing

U jeku premijere najnovijeg dela sage o Skajvokerima, Fantasy Flight Games je predstavio novu ekspanziju za igru minijaturama X-Wing. U pitanju je Resistance Bomber ekspanzija, brod koji možete videti u novom filmu!

Zvaničnog naziva B/SF-17, ovaj teški bombarder je brod koji je ogroman za okvire X-Winga i staje na veliku bazu. Nije preterano brz, niti pokretan, ali kao zanimljivu karakteristiku bih napomenuo crveni 0 manevar, odnosno mogućnost stopiranja broda, što uvek može biti faktor iznenađenja u X-Wingu.

Ukupna vrednost trupa i štitova od 12 uz već karakterističnu 1 zelenu kockicu za Pobunjeničku frakciju, čini ovaj brod dosta teškim za ubiti, a značajno je napomenuti da ima i 360° primarno oružije od 2 crvene kockice.

Jedinstveni piloti imaju interesantne sposobnosti PS4, „Grimizni Specijalista“ može da postavi token bombe bilo gde u polju, a da dodiruje bazu tog broda, dok PS7 „Grimizni Vođa“ može da potroši hit ili crit rezultat da dodeli „Rattled“ Condition karticu, koja predstavlja pravo zlo, ukoliko je kompletna lista orjentisana ka bombama. Ova Condition kartica uy Sabin kao člana posade, može da donese i do dva dodatna pogotka uz svaku bombu.

Postoji nekoliko upgrade kartica koje dolaze uz ovaj brod i mislim da će se neći u mnogim listama, pre svega tu je „Trajectory Simulator“ , System Upgrade koji dozvoljava da se „Upon reveal maneuver“ bombe lansiraju koristeći 5-pravo templejt. Ova kartica otvara veliki broj mogućnosti, ako se upari sa „Bomblet Generator“ na na priemr Nymu, bilo to Pobunjenički i Šljamovski. Takođe, na „Grimiznom Specijalisti“ dozvoljava bacanje bombi na tri različita načina, standardni, uz samu bazu i lansiranje 5-napred. Fantastična je i činjenica da se dobijaju 3 kopije ove kartice, što je više nego dovoljno za svaku listu.

Pored toga, dve kartice koje mislim da neizmerno poboljšavaju sam bomber su „Deflecting Plating“ , koji uvek može da bude kao vid zaštite ako ne uspemo da izađemo iz dometa prijateljske bombe, ali može imati i strateški značaj. Uz malo sreće na kockicama ta kartica može poslužiti i u više od jedne prilike. Šteta je samo što je ograničena na bombera, jer ovako nešto može da posluži na velikom broju brodova koje se igraju u listama sa bombama. Tu je i „Ordnance Silos“ , što na neki način predstavlja „Extra Munition“ , ali za bombe, dodaje tri EM tokena na jednu bombu, međutim kako je kartica ograničena na bombera, koji inače ima samo dva bomb slota, moguće je multiplicirati samo jednu bombu, što mislim da je fer razmena. U ovoj ekspaniziji dolaze još neke upgrade kartice poput „Advanced Optics“ , „Targeting Synchronizer“ i različite, već viđene bombe.

Svakako ova ekpanzija donosi nešto novo, proširuje domen i domet bombi. Mislim da će bomber naći mesto pod X-Wing suncem, te da će imati sličnu ulogu kao „Cigla“ kod Šljamovca, i da će morati da ima podršku u vidu pokretnog broda, kao što su Dash, Miranda ili Nym.

Za poslednje vesti o Star Wars društvenim igrama posetite našu sekciju posvećenu Star Wars igrama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s