Games.CON 2017: Star Wars levelovanje!

Leta (tehnički, jeseni) gospodnjeg 2016. održan je prvi Games.CON, festival gejminga i pop kulture, i već nakon prvog izdanja ovaj festival se nametnuo kao najveća konvencija tog tipa u našem regionu.

Games.CON 2016 je bio sjajan i sa njega smo izveštavali o X-Wing turniru koji je tu bio održan. Ipak, sve su indicije da će ovogodišnje izdanje biti još bolje i još veće, a verujemo da je to delimično tako jer i mi učestvujemo u njemu.

Naime, u nedelju 17.12. sa početkom od 15h na „Squage-u“, Filip Đorđević i moja malenkost Vladimir Jakšić, voditelji jedinog Star Wars podkasta na ovom parčetu kugle zemaljske, ćemo voditi panel naslova „Sadašnjost i budućnost Star Wars franšize“. Međutim, Filip i ja ovaj panel nećemo voditi sami! Naime, u ozbiljnim raspravama koje će tu biti vođene učestvovaće i naš drugar Badgerlock Cosplay, osoba koja nas redovno urniše i zagorčava nam živote u kampanji Imperial Assaulta.

E sad, šta će biti na samom panelu? Pa, s obzirom da će panel biti održan svega nekoliko dana nakon premijere Epizode VIII, dobar deo vremena će biti posvećen tom filmu i njegovoj analizi. Dalje, priča će uzeti smer ka davanju odgovora na neka od ključnih pitanja kao što su: „Da li je Star Wars ‘krava muzara’ za Disney?“ , „Koliko ćemo stotina filmova, serija, knjiga, stripova i igara dobiti pre nego što dođe do tačke zasićenja?“ . itd.

Ali to nije sve kada su Star Wars i Games.CON 2017 u pitanju! Pored našeg panela i gomile suvenira i svega ostalog što ćete moći da kupite po raznim štandovima, za fanove Star Warsa na ovogodišnjem Games.CONu tu je još i turnir u X-Wingu!

Naime, 16.12. sa početkom u 11:30, u organizaciji ekipe iz Grenadier Gamesa, biće održan i turnir u X-Wing strateškoj igri minijaturama. Prijave za turnir traju do četvrtka 14.12., a za više informacija o pravilima turnira, spisku nagrada i svemu ostalom posetite ovaj link.

To bi bilo to. Ovogodišnji Games.CON će bez sumnje biti fantastičan! Svratite da se zajedno levelujemo na naredni nivo i „nerd rantujemo“ o Star Warsu!

Za poslednje vesti o, bilo domaćim bilo stranim, konvencijama i okupljanjima fanova, posetite našu sekciju posvećenu Star Wars dešavanjima i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s