Endi Serkis priča o motivima i ranama vođe Snouka!

Endi Serkis, glumac koji tumači vrhovnog vođu Snouka, je u intervjuu za Entertainment Weekly pričao o motivima i poreklu ovog, najmisterioznijeg lika trilogije nastavaka. Serkis nam je otkrio nekoliko zaista zanimljivih detalja.

On je predator koji pronalazi slabosti u drugima i koristi ih, privlačeći mlade sa velikim potencijalom na svoju stranu obećanjima o velikoj moći, a kad mu ti štićenici više nisu od koristi on ih odbacuje.

Upitan o Snoukovoj vezi sa Silom, Serkis je to ovako prokomentarisao:

Stvar u vezi Snouka je ta da je on izuzetno jak u Sili, i to njenoj Tamnoj strani. On je strahovito moćan, naravno. Ali on je takođe povređen lik, koji je nekako ranjiv. On je pretrpeo svašta i pretrpeo je velike povrede. Njegova zloba je reakcija na to. Njegova mržnja prema Otporu je vođena onim što mu se desilo lično.

Međutim nisu samo mržnja i osveta ono što vodi Snouka. Vrhovni vođa Prvog Reda je takođe veoma ambiciozan i pohlepan:

On je pomalo oligarh. Znate, on se ne boji da pokaže raskoš u kojoj živi. On ima taj urođeni luksuz. Sam izgled njegove prestone dvorane je istovremeno totalitaran i nekako kitnjast. Rekao bih da on uživa u teatralnosti.

Serkis je takođe otkrio jedan jeziv detalj, a to je da su Snoukove povrede i deformiteti, tj. njihov izgled, bili inspirisani fotografijama osakaćenih vojnika iz Prvog Svetskog rata.

Što se tiče samog porekla ovog zlobnog gospodara i pitanja „Ko je on?“ , Epizoda VIII nam neće pružiti sve odgovore. Da se podsetimo, Rajan Džonson je letos izjavio:

Slično misteriji oko Rejinih roditelja, i Snoukova misterija [i njegovo pojavljivanje] je tu da služi priči. A ta priča nije samo neka stranica na Vikipediji. Na primer, u originalnoj trilogiji mi ne znamo ništa o Imperatoru osim onoga što Luk zna, a to je da je on zloća koji stoji iza Vejdera. Onda u prikvelima mi saznamo sve o Palpatinu, jer njegov uspon do moći i jeste priča [prikvel trilogije]. U Epizodi VIII o Snouku ćete saznati koliko je i potrebno da saznate.

To bi bilo to. Kakve su vaše reakcije na ove detalje i koja je vaša teorija o Snouku, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

One Comment Add yours

  1. Kristijan kaže:

    Ako je tako kao što kažu, možda ćemo u četvrtoj trilogiji dobiti Snoukov backstory…

    Sviđa se 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s