Reditelj Epizode VIII priča o Snouku i njegovoj gardi!

Entertainment Weekly nastavlja sa nizom tekstova koji pokrivaju Epizodu VIII, a koji je otpočeo sinoć kada su otkrivene nove slike likova iz tog filma.

U narednom članku novinari EW-a su pričali sa rediteljem Epizode VIII, Rajanom Džonsonom, i fokusirali su se na jednog od najmisterioznijih likova nove trilogije i njegovom pojavljivanju u Poslednjim Džedajima – naravno, reč je o vrhovnom vođi Snouku, ali se Džonson dotakao i njegovih crvenih gardista.

Prvo, na pitanje kojim filmskim tehnikama je Snouk donet u život, te da li su za tu svrhu korišteni praktični efekti, Džonson je odgovorio:

Ne, on je potpuno urađen mo-cap (motion-capture) tehnologijom. Dizajner Nil Skanlan je napravio lutku koju smo na setu koristili kako bi videli ponašanje svetla, te kako bi glumci imali osećaj kako će Snouk izgledati. Ta lutka je potom skenirana i ILM je koristio te informacije za renderovanje njegovog lika, ali Snouk je potpuno urađen CGI-em.

Džonson se potom dotakao Endija Serkisa, glumca koji mo-cap tehnologijom upravo i igra vrhovnog vođu Prvog Reda, i njegovog rada na Epizodi VIII:

[Nakon svake snimljene scene] sedeo bih i gledao u monitor sa iskolačenim očima. To je jedna od onakvih izvedbi gde bih nakon svake njegove izgovorene replike pogledao u koga god da stoji pored mene sa onim izrazom: ‘O moj bože, pa mi smo to upravo snimili’. Endi Serkis je na ovom filmu imao znatno više posla nego u prethodnom. A taj čovek je sila prirode.

Zaključujući svoju priču o Snouku, Džonson je potvrdio da će njegovo pojavljivanje u Poslednjim Džedajima biti duže nego u Buđenju Sile, te je prokomentarisao čitavu misteriju oko njega:

Slično misteriji oko Rejinih roditelja, i Snoukova misterija [i njegovo pojavljivanje] je tu da služi priči. A ta priča nije samo neka stranica na Vikipediji. Na primer, u originalnoj trilogiji mi ne znamo ništa o Imperatoru osim onoga što Luk zna, a to je da je on zloća koji stoji iza Vejdera. Onda u prikvelima mi saznamo sve o Palpatinu, jer njegov uspon do moći i jeste priča [prikvel trilogije]. U Epizodi VIII o Snouku ćete saznati koliko je i potrebno da saznate.

Posle toga, Džonson je rekao kako je koncipirao Snoukove crvene gardiste i uporedio ih sa onima koji su bili u Palpatinovoj službi:

Palpatinovi gardisti su bili veoma formalni i uvek ste imali osećaj da oni mogu da se bore, ali to ne rade. Više su izgledali da imaju ceremonijalnu svrhu i nikad ih nismo videli u akciji. Kada sam [Snoukovu] Pretorijansku gardu opisivao [dizajneru kostima] Majklu Kaplanu, rekao sam da oni više treba da izgledaju kao samuraji. Moraju biti napravljeni da budu pokretljivi i ljudi moraju da veruju da oni lako mogu da iskorače i ulete u borbu, ako je to potrebno. Moraju da deluju opasno.

To bi bilo to. Entertainment Weekly nam je doneo još novih vesti o Epizodi VIII, koje ćemo uskoro preneti. Kakva su vaša mišljenja i reakcije na stvari koje nam je Džonson saopštio, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s