Otkrivena osovina priče Epizode VIII?

Upozorenje! Nastavak teksta sadrži informacije koje se mogu smatrati spojlerima, tako da ostatak članka čitate na sopstvenu odgovornost!

O Epizodi VIII znamo puno toga, ali opet ništa konkretno. Imamo puno sitnih detalja o lokacijama, likovima i mašinama, ali o samoj priči filma ništa naročito, osim onoga što nalaže logika i sled koji bi trebao da nastavi događaje koje je započela Epizoda VII.

Ipak, to se sada polako menja.

Naime, juče na Force Friday II kompanija Topps je objavila spisak kolekcionarskih kartica iz Epizode VIII. Svaka kartica ima jedan kadar iz filma i natpis koji opisuje datu scenu. Evo liste tih kartica i natpisa koji na njima stoje:

91 Rey’s Solitude – Rejino samovanje
92 General Leia Organa – General Leja Organa
93 Rey and her Lightsaber – Rej i njena svetlosna sablja
94 On Crait – Na Krejtu
95 Rushing to Attack – Spremajući se za napad
96 Finn’s Recovery – Finov oporavak
97 Poe Responds – Po odgovara
98 The Fury of Kylo Ren – Bes Kajla Rena
99 Shards of the Past – Delići prošlosti
100 Luke’s Grim Perspective – Lukova siva perspektiva
101 Ski Speeder Assault – Napad ski-spidera
102 Walkers Incoming – Hodačice nadiru
103 The Resistance – Otpor
104 The Resistance X-wing – X-Wing Otpora
105 The Resistance A-wing – A-Wing Otpora
106 The Battle Commences – Bitka počinje
107 Frigates Under Fire – Fregate pod napadom
108 The Resistance Vs. The First Order – Otpor protiv Prvog Reda
109 The Millennium Falcon Flees – Milenijumski soko beži
110 Heroes United – Heroji ponovo na okupu

E sad, ako ste pomno pratili spojlere koje smo prenosili u prošlih godinu i nešto dana, onda jasno vidite da neki ključni detalji zapleta (Finova tajna misija, poslednji duel, Snoukovo pojavljivanje…) fale. Takođe, jako bitno pitanje je: Da li su ove kartice poređane redom kojim se, hronološki, te scene pojavljuju u filmu?

Pa na istom spisku vidimo da su kartice iz Buđenja Sile poređane skoro savršeno hronološki, a takođe neke kartice iz Epizode VIII – poput „Heroji ponovo na okupu“ – deluju da se nalaze na logičnim mestima. Ipak, neke stvari se ne poklapaju. Recimo, na osnovu ovog spiska bitka na Krejtu se odvija u prvoj polovini filma, a na osnovu LEGO setova znamo da Rej učestvuje u toj bici – to bi značilo da je Rej na Ak-Tuu, pa odlazi na Krejt da se bori, pa se ponovo vraća na Ak-Tu kod Luka. Takođe, na zvaničnom Tviter profilu Toppsa je rečeno (tvit ispod) da kartice nisu poređane hronološki.

Dakle, neke kartice su evidentno na odgovarajućim mestima, dok druge nisu. U principu, (moj, lični zaključak je da se) svemirska bitka koju smo videli u prvom trejleru (a ona se dešava najverovatnije iznad planete D’kar, na kojoj je baza Otpora u Epizodi VII) odvija u prvoj trećini filma, dok se bitka na Krejtu odvija u drugoj polovini.

I, kad se sve sabere i oduzme, očigledno nismo dobili konačnu sliku kako će teći priča Poslednjih džedaja. Ipak, dobili smo neke važne deliće ukupne slike, tako da je slagalica sad potpunija, mada nam i dalje nedostaju neki ključni delovi poput cilja Finove tajne misije.

To bi bilo to. Šta mislite o ovim detaljima i kakva su vaša očekivanja za priču Epizode VIII, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s