WEG-ov Star Wars FRP dobija reizdanje povodom 30. godišnjice!

Krajem 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog veka, Star Wars nije bio na radaru pop kulture kao što je to danas – efektivno, naša omiljena franšiza je u tom periodu skoro potpuno zamrla. Ipak, potom je usledio „bum“ Proširenog univerzuma koji je praktično podigao Star Wars iz pepela, a za inicijalnu varnicu tog „buma“ mnogi smatraju Star Wars: The Roleplaying Game, FRP, odnosno table-top RPG (ili kako god ih zovete), koji je objavila kompanija West End Games (WEG) 1987. godine.

WEG-ov Star Wars FRP, koji je inače imao d6 sistem, je bio aktuelan do pred kraj devedesetih, kada je ta kompanija bankrotirala, mada to naravno nije sprečilo ljude da i dalje igraju. Nakon toga, licencu za Star Wars FRP-ove, i društvene igre u globalu, je preuzela čuvena kompanija Wizards of the Coast (WotC), a od 2011. godine licenca je prešla u ruke Fantasy Flight Gamesa, koji je i danas drži. Iako su i WotC i FFG napravili svoje verzije Star Wars FRP-ova, mnogi, a pogotovo oni stariji, su i dalje sve do dan danas igrali klasičan WEG-ov Star Wars d6.

S obzirom da ovaj legendarni sistem ove godine slavi svoj trideseti rođendan, upravo je FFG rešio da obraduje nostalgičare time što će napraviti specijalno reizdanje u sklopu kog će biti core rulebook i još sourcebook. Obe knjige će imati tvrde korice i dolaze u posebnoj kutiji u kojoj stoje umetnute. Uvodnu reč ovog reizdanja će napisati Pablo Hidalgo iz grupe za kanon u Lucasfilmu.

Ovaj komplet će se pojaviti u prodaji u poslednjem kvartalu ove godine, a cena je 59,95$. Komplet se može prednaručiti na ovom linku.

Za poslednje vesti o Star Wars društvenim igrama  posetite našu sekciju posvećenu Star Wars igrama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s