Evo kako je Rogue One originalno trebao da se završi

Kroz prethodnih nekolika odana brojni članovi ekipe koja je radila na Odmetniku-1 je tijekom raznih intervjua otkrila napuštene koncepte koji su bili planirani za film – za neke je odluka bila ispravna, dok bi neke bilo lijepo vidjeti u filmu u odnosu na što smo dobili, a o ćemu se je radilo otkrijte u nastavku.

Tijekom intervjua za Entertainment Weekly pisac Odmetnika-1 Gary Whitta otkrio je malo drukčiju sudbinu Direktora Krennicka:

Još dok smo pisali originalnu priču, Jyn i Cassian su uspješno pobjegli sa planovima za Zvijezdu smrti. Negativac filma Director Krennick je također preživio borbu. Za razliku od filma gdje je poginuo tijekom uništenja baze na Scarifu, u originalnoj prići je uspio pronaći utočište koje ga je zaštitilo od lasera. Nakon toga bi bio spašen od strane Carskih vojnika, koji su ga odveli do Vadera koji ga je ugušio zbog njegovog neuspjeha.

Whitta je također rekao da ideja o zadnjoj sceni s Vaderom na pobunjeničkom brodu nije bila njegova, nego je dodana kasnije:

Borba [sa Vaderom na kraju] gdje su svi poginuli nije došla s moje strane. To je dodano kasnije.

Također, originalni završetak filma se je drastično razlikovao od onoga što smo na kraju dobili.

U originalnoj verziji nije bilo Carskog pilota [Bodhi Rooka] kao niti Chirruta i Bazea. Jyn je bila pobunjenički vojnik umjesto kriminalac. Jyn je također imala čin narednika. Na kraju filma pobunjenički brod bi došao na površinu Scarifa te bi Jyn i Cassian uši u njega, dok je plan za K-2S0-a uvijek bio da pogine. Darth Vader je i tada bio u potjeri za njima te je napao njihovu letjelicu dok su oni pokušavali poslati podatke do broda Princeze Leie. Vader bi uspješno uništio letjelicu. Publika bi se ostala pitati da li su Jyn i Cassian preživjeli, dok bi Vader krenuo u potjeru za Tantivom IV. Te bi u fokusu ostala scena usmjerena na mali šatl gdje bi se nalazili Jyn i Cassian, koji su preživjeli.

Također, tjekom intervjua za Entertainment Weekly redatelj Gareth Edwards je objasnio originalni koncept koji bi se nadovezao na kraj Ratova klonova.

Uvod u film bi bio poprilično drugačiji. Carstvo bi došlo na planet kako bi ubilo Jedija, te bilo otkriveno da je to majka od Jyn. Mi bismo vidjeli jedno to ubojstvo, a Krennick je bio taj koji je izdao naredbu.

To bi bilo to. Napišite u komentar što mislite o originalnom konceptu za film.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s