Star Wars 1313 i Star Wars Underworld su i dalje u životu!

1313

Džordž Lukas je još 2005. najavio da ima u planovima da radi igranu Star Wars TV seriju koja bi se dešavala u sumnjivim četvrtima Korusanta u periodu između Epizoda III i IV, a ta serija je imala radni naziv Star Wars Underworld. Kako je vreme odmicalo, delovalo je da od te serije neće biti ništa i Underworld je postao zaboravljen.

Jedan od poslednjih velikih projekata na kom je radio (pokojni) LucasArts je bila video igra Star Wars 1313, u čijem je razvoju učestvovao i Lukas lično. Igra je (prema glasinama) bila usko vezana za Underworld, a u njoj je bitnu ulogu trebao da ima i Boba Fet. Iako je bilo spremno gotovo 80% ove video igre, nakon što je Disney kupio Lucasfilm, a time i LucasArts koji je odmah potom ugašen, rad na ostatku Star Wars 1313 je obustavljen i od tada nije bilo nikakvih vesti vezanih za nju.

Za ova dva ukinuta projekta dugo nije bilo nikakvih zvaničnih informacija, ali je zato bilo dosta glasina. Na primer, početkom ove godine preneli smo da EA radi na open world video igri koja je zapravo zasnovana na Star Wars 1313. Takođe, letos smo preneli da je Lucasfilm zainteresovan da u saradnji sa Netflixom pravi čak nekoliko Star Wars serija.

Međutim, sada smo prvi put posle veoma dugo vremena dobili informaciju od zvaničnog izvora i to od predsednice Lucasfilma, od Ketlin Kenedi lično! Upitana da li je Underworld propao u zemlju, Kenedijeva je u intervjuu za SlashFilm rekla sledeće:

Ne. Što je interesantno, na tom [projektu] smo proveli dosta vremena, čitajući materijale koje je on [Lukas] napisao i koje bismo veoma voleli da istražimo. A tu je bila i video igra Star Wars 1313… Tako da, naš stav je da ne želimo da bacamo ništa od toga. To je suvo zlato. I to su stvari uz koje provodimo dosta vremena pregledavajući ih, češljajući kroz njih, razgovarajući o njima, i koje bismo vrlo lako mogli da još razvijemo. Definitivno to želimo.

To bi bilo to. Ovo su svakako ohrabrujuće vesti za sve one koji žele da 1313 i Underworld ugledaju svetlost dana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s