Najavljena je knjiga Inferno Squad!

Prije nekoliko sati Starwars.com objavio je nekoliko detalja za novu nadolazeću novelu naslova Inferno Squad, koja će pratiti novooformljenu grupu carskih vojnika čija je glavna zadaća uloviti i uništiti preostale preživjele članove Saw Gerrerinih partizana.

Knjiga izlazi za nešto više od 5 mjeseci – 27.07. –  a autor knjige je, sada već široko poznata u svijetu Ratova Zvijezda, Christie Golden. Christie Golden je do sada napisala tri knjige iz serijala Fate of the Jedi koje se sada smatraju Legendama, te poprilično kvalitetnu knjigu Dark Disciple iz novog kanona.

Sinopsis knjige Inferno Squad možete pročitati u nastavku.

Pobuna možda ima heroje kao što su Jyn Erso i Luk Skywalker, ali Carstvo ima Inferno Squad. Nakon sramotnog gubitka planova Zvijezde Smrti što je rezultiralo njezinim uništenjem, Carstvo je zauzelo obrambeni stav. Kao odgovor na neočekivani poraz, Carska flota je odobrila formiranje elitne grupe vojnika poznate kao Inferno Squad. Njihova misije je: infiltrirati se i eliminirati ostatke Saw Gerrerine grupe. Prateći smrt svoga vođe, partizani su nastavili njegovu ekstremnu borbu, kako bi se suprotstavili Carstvu bez obzira na posljedice. Sada, Inferno Squad mora dokazati svoj status kao najbolji od najboljih, te uništiti partizane iznutra. Kako se opasnost povećava te prijetnja od otkrivanja raste, koliko daleko su spremni ići kako bi osigurali sigurnost Carstva.

To bi bilo to. Napišite u komentar što očekujete od nadolazeće knjige.

Za posljednje vijesti o Star Wars knjigama, posjetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s