5 priča koje bi bile idealni antologijski Star Wars filmovi!

1. Obi Van Kenobi

Sa Juanom Mekgregorom koji je voljan da ponovo uđe u odelo Obi Vana, i uz brojne fanove koji zdušno navijaju za ovu opciju, ne postoji ni jedan razlog zašto se ne bi napravio novi spinoff o Kenobiju. Mekgregor je odlično izneo ulogu Obi Vana u prve tri Epizode i bilo bi veoma zanimljivo videti ga u nekom novom filmu sa boljim scenarijom. Temelj za ovaj spinoff bi mogla da bude knjiga Kenobi od Džona Džeksona Milera kao i stripovi Džejsona Arona, koji koristi dnevnike starog Bena kao narativ u priči o Džedaju u egzilu. Priča o tome kako jedan Džedaj mora da bude sakriven i da iz senke pokušava da uradi nešto dobro je definitivno nešto što nismo videli do sada.

2. Joda

Postoje već glasine da bi treći antologijski film, koji je najavljen za 2020. godinu, mogao baš da bude o Jodi. Još su sredinom 2015. počele da kruže priče kako će prvi antologijski film biti ratni, drugi nešto poput vesterna, a da će treći biti baziran na mitologiji i duhovnosti. Samim tim nameće se logična pretpostavka da bi taj film upravo mogao da se bavi o prethodnih sedam vekova Jode o kojima relativno malo znamo. Sa druge strane ima dosta onih koji tvrde da je upravo ta mističnost, oko Jodinog porekla i kako je on došao u red Džedaja, osnov za njegovu mudrost i veliko znanje.

3. Akademija Džedaja

Nakon Buđenja Sile ostalo je nejasno skoro sve oko Lukove akademije. Kako je bila organizovana, koliko je bilo polaznika – u suštini, mi ne znamo ništa osim toga da ju je Kajlo Ren uništio, a ni oko toga ne znamo baš sve što bi smo voleli da znamo, tako da nam samo ostaje da nagađamo. Lukova akademija je svakako plodno tle za neke nove priče koje mogu biti ispričane.

4. Stara Republika

Bilo šta iz ove ere da nam padne na pamet može lako da postane deo nekog novog filma ili serije. Postojala je jedno vreme priča iz Lukasfilma da razmišljaju o seriji o Revanu. Pored priče o Revanu i Malaku tu je i niz drugih koje su ništa manje zanimljive, poput onih o Dartu Bejnu, Nihilusu ili bilo kom drugom Gospodaru Sita, a tu su i priče o Mandaloru koje nisu za potcenjivanje.

5. Mara Džejd

Većina fanova Star Wars franšize je zna kao ženu Luka Skajvokera iz Proširenog univerzuma. Mara Džejd je svakako mnogo više od toga i definitivno zaslužuje da njena priča uđe u kanon. Ovo ne bi bio nikakav izuzetak s obzirom na to da je u trećoj sezoni Rebelsa u kanon ušao veliki admiral Tron, a verujemo da bi nešto slično moglo da bude i sa Marom Džejd. Ona je bila Imperatorova desna ruka i obavljala tajne misije po njegovoj direktnoj naredbi. Film o njoj bi mogao da bude smešten u vremenu vrhunca Imperije, a njena priča je toliko bogata da ne bi morala nikada ni da uđe u kontakt sa Skajvokerom a opet bi bila jedan od zanimljivijih likova u Star Wars univerzumu.

Šta mislite o ovoj listi i koje biste Vi voleli spinoffe da vidite, napišite nam u komentarima.

4 Comments Add yours

 1. Sake lake kaže:

  Juan Mekgregor? Bome onaj ko je pisao tekst ne bi smio sebi dopustiti da ne zna ime lika Obi Wana. Smijesno zaista, ali covjek se po srpskom zove Ivan (eng Ewan) sad me zanima otkud Juan??

  Sviđa mi se

  1. Juan zato što mu se ime tako izgovara. Ne prevodimo imena – tom logikom bi Džona Vilijamsa trebali da zovemo „Jovan Vilijams“ jer John po srpskom kaže Jovan.

   Sviđa mi se

 2. Kristijan kaže:

  Film o Vedžu nakon bitke za Endor,priča o Kvaj Gonu i grofu Dukuu.Voleo bih da naprave film o Anakinu i njegovim ranim avanturama za vreme Rata Klonova.Taman da saznamo kako je postao vitez(nisam siguran,ali mislim da na zvaničnoj vikipediji nema tačne informacije).Mara Džejd bi bila odličan izbor.Moje neko mišljenje je da će se pojaviti u 4 sezoni Rebelsa kao devojka Ezrina(naravno radi će za Palpatina).Inače sjajna lista 🙂

  Sviđa se 1 person

 3. Zlatan Jović kaže:

  S obzirom na pažnju koja se posvećuje Sili i verskim pokretima oko nje (Lor San Teka i pokreti na Jedhi) očekujem da film o Jodi doprinese razumevanju Sile.

  Mislim da je film o Kenobiju dogovoren sa MekGregorom.

  Šuška se da će Stara republika u crtanu seriju.

  Pročitah negde da je Mara Džejd bila na toj novoj akademiji u trenutku masakra. Ne znam da l je to zaključak nečiji ili stvarna informacija .

  Definitivno će podatak o tome ko su roditelji Rey uticati na filmove o Kenobiju I(li) Mari.

  Boba Fet i plaćenici ? Lepo bi bilo videti i film o imperijalcima.

  lep tekst.

  Sviđa se 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s