Jeste li spremni za potpuno novu avanturu o Yodi?

Službena Star Wars web stranica je objavila intervju sa scenaristom stripova Jasonom Aaronom (Star Wars). Tijekom intervjua, Aaron je najavio da nas uskoro očekuje novi ark koji će se odnositi na učitelja Yodu i jednu njegovu raniju avanturu, koja će biti u 26. broju serijala Star Wars. Dio intervjua možete pročitati u nastavku.

StarWars.com: Ideja priče je da Luk čita Obi-Wanov dnevnik te da on pronalazi priču o legendarnom Jedi Vitezu, ali on ne zna da čita o Yodi. Odakle je došla ideja za ovakvu priču?

Jason Aaron: Radili smo različite priče u svakom arku koje su se fokusrali na Obi-Wana, te ih ja volim raditi. Fanovi su izrazito pozitivno reagirali na te priče te izgleda da stvarno uživaju u njima. Mi volimo skakati po vremenskoj liniji te pričati priče koje će se uklopiti u priču ili samo u glavnu temu priče. Ja sam htio napraviti zasebni ark u nekoj drugoj vremenskoj liniji, a ne da bude samo jedna priča između dva arka. Te naravno, uvijek sam pokušavao pronaći način da to bude Yoda. Malo smo osakaćeni jer u to vrijeme Yoda uživa na Dagobi. Tako da smo odlučili napraviti jednu priču koja će povezati Luka, Yodu i Obi-Wana u isto vrijeme, dok će se odvijati u tri različita vremenska razdoblja.“

 

StarWars.com: Što nam možete reći o prići bez velikih spoilera?

Jason Aaron: Uvijek sam htio napisati priču o Yodi dok je putovao galaksijom kao Jedi. Priča će se odvijati prije Ratova Klonova te je smještena u svijet koji do sada nismo vidjeli. Yodu smo uvijek gledali kao mudrog učitelja, ali ja samo htio vidjeti Yodu kao Jedija. Tako da smo mu priuštili neočekivanu avanturu. Izazov je također Yoda, jer je potrebno pronaći nešto što bi njemu bio izazov. Tko bi mogao biti izazov Yodi? Ja mislim da smo došli do zanimljivog odgovora na to pitanje. Postoji zanimljiv razlog zašto će ovo predstavljati za njega izazov.

StarWars.com: Vjerujem da se radnja odvije prije Fantomske Prijetnje. Da li će Yoda u njoj biti star 600 godina? Koliko ćemo zapravo ići daleko u prošlost?

Jason Aaron: Mislim da se još nismo dogovorili u kojem se vremenu odvije radnja. Znamo da se odvije prije Fantomske Prijetnje. Na kratko ćemo vidjeti Qui-Gona i Obi-Wana.

Jason nam je zasigurno dao dovoljno informacija da možemo nagađati o tome što bi se moglo odvijati u novom arku. Pošto se radnja odvijati prije Fantomske prijetnje vjerujem da bi svi voljeli vidjeti Grofa Dookua dok je bio Jedi.

Nova priča će nam dati malo predaha od Luka, Leie i Hana te će nas odvesti u potpuno novu avanturu u vrijeme koji nismo nikako istraživali od kada je Disney kupio Lucasfilm. Najviše nas zanima kakav je to izazov kojem Yoda mora dorasti, jer znamo da je vrijeme prije Fantomske Prijetnje poznato kao vrijeme mira kada se je vjerovalo da su Sithovi izumrli.

Novi ark započinje 28.12. sa prvim izdanjem u Star Wars #26. Ilustrator na stripu će biti Salvador Larroca.

To bi bilo to. Što mislite o najnovijoj Star Wars priči?

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s