Dart Plegis u Epizodi VII?

Darth_Plagueis

U poslednjih nekoliko dana dobili smo od vas poprilično velik broj zahteva da prokomentarišemo poslednje glasine koje kažu da će se Dart Plegis (Darth Plagueis) pojaviti u Epizodi VII. Iako smo glasine o Plegisu tokom protekle godine mahom ignorisali, isto to nikad nećemo raditi sa vašim zahtevima, tako da hajde da vidimo da li će se Dart Plegis Mudri pojaviti u Buđenju sile.

Na početku mali podsetnik za one koji su možda zaboravili i one koji nisu upoznati sa likom i delom ovog Gospodara Sita. Dart Plegis je pripadao Mun (Muun) vrsti i bio je jedan od najmoćnijih Sitova ikad – na našoj TOP listi sa 10 najmoćnijih Gospodara Sita svih vremena, postavili smo ga na deveto mesto. Plegis je u istoriji ostao zapamćen po tome što je bio učitelj Dartu Sidiusu (Darth Sidious) i po tome što je mogao da utiče na midi-hlorijane da bi stvorio život i sprečio smrt. Na kraju ga je ubio Sidius u periodu oko Epizode I.

E sad, glasine da će se Plegis pojaviti u Epizodi VII nisu nikakva novina. Sve je započelo u oktobru prošle godine sa ranim koncept artom na slici ispod – to je scena duela između Rej (Rey), Fina (Finn) i Kajlo Rena (Kylo Ren) sa kraja Epizode VII. Pošto je ovaj koncept art iz ranih faza produkcije, dizajn likova nije bio određen do kraja. Tako vidimo da Kajlo Ren izgleda kao neki polu-kiborg koji ima običnu a ne trostruku svetlosnu sablju, a Fin (iza Kajla) je belac! E, mnoge ljude je Kajlov izgled na tom koncept artu podsetio na Plegisa i odatle je sve počelo.

2adfe-c7bb8cfbcd7072d4159596a88febbb72

Od oktobra prošle godine, ta glasina nije odumerla već je samo evoluirala i ljudi su pokušavali da na razne načine ubace Plegisa u priču, a poslednja iteracije te glasine kaže da je Vrhovni vođa Snouk (Snoke) zapravo Dart Plegis koji je ustao iz mrtvih i koji vodi Prvi Poredak i Vitezove Rena.

E sad, da li sve te glasine imaju osnova i koliko je verovatno da će se Plegis pojaviti u Epizodi VII? Pa, Endi Serkis (Andy Serkis) je rekao u intervjuu da je Snouk veoma visok i da je „izranjavan“. Plegis je bio od Mun vrste koja je dosta viša od ljudske, a Plegisa je Sidius pržio munjama do smrti što bi sigurno ostavilo po koji ožiljak, tako da se te dve stvari uklapaju u priču. Međutim, u galaksiji postoje milijarde vrsta, od kojih su na milion više od ljudske, tako da to što je Snouk visok i nije baš neki dokaz da je on zapravo Plegis.

Serkis je takođe rekao da Snouk ima veoma specifičnu, komplikovanu strukturu kostiju i lica koje se nije moglo izraditi praktičnim protezama i maskama, a nasuprot tome Munovi su imali poprilično jednostavnu strukturu lica, koja je u suštini samo izdužena verzija ljudskog (bez nosa i kose). Da je Snouk zapravo Mun, vrlo lako bi se mogla napraviti maska za glumca koji bi ga igrao. Naravno, Plegis je imao aparat za disanje preko donje polovine lica i vrata, ali i on bi se mogao vrlo lako napraviti i upotrebiti.

Po poslednjim (naravno, nezvaničnim) informacijama koje imamo, Snouk je ogromno humanoidno biće nekakvog gušterolikog izgleda, koje može da pomera kosti svog lica na način kao što kobre šire svoj vrat – ono malo što nam je otkrio Endi Serkis, ovome ide u prilog. U ovakav opis Vrhovnog vođe Snouka, Dart Plegis se nikako ne uklapa.

Na kraju, poenta priče je sledeća: nikako ne možemo da kažemo sa apsolutnom sigurnošću ni da će se Plegis pojaviti u filmu, ni da neće, jer osim par intervjua, nemamo ništa što bismo mogli da upotrebimo kao pouzdan dokaz za bilo koju tvrdnju. Ipak moje lično mišljenje je da je verovatnoća da će se on pojaviti u filmu veoma, veoma mala. Čitavu priču oko Plegisa tera jedna mala grupa fanova koji opsesivno pokušavaju da uguraju Plegisa u film i koji povremeno iskoče sa novim „dokazom“ da je taj lik ipak u filmu.

Kao što rekoh, ne možemo sa apsolutnom sigurnošću da kažemo ni da će se Plegis pojaviti u Epizodi VII, ni da neće, ali ako bih se kladio, ja bih sve svoje pare stavio na to da neće.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s