Endi Serkis priča o Vrhovnom vođi Snouku

Vrhovni vođa Snouk (Snoke) je ostao jedini od ključnih likova iz Epizode VII za kog nemamo pojma kako će izgledati, a pored toga, par informacija koje imamo o njemu i ne otkrivaju baš mnogo toga. Endi Serkis (Andy Serkis), glumac koji će mo-cap tehnologijom da donese u život ovog novog negativaca, je u intervjuu za Entertainment Weekly dao nekoliko interesantnih informacija kada je njegov rad na filmu i sam lik Snouka u pitanju. Izdvojili smo neke od zanimljivijih detalja koje je Serkis otkrio:

Upitan o izgledu Snouka, Serkis je odgovorio: „Ovo mi je bio prvi put da sam došao na set i dalje ne znajući kako će moj lik uopšte da izgleda. Toliko o tajnovitosti! Snoukov izgled se [kroz produkciju filma] menjao, i to ne samo kroz snimanje, već i posle toga. (Tako da ako na internetu postoji neki rani koncept art, on najverovatnije nije ni blizu finalnog izgleda ovog lika mračnog srca).

S obzirom da se ljudi iz produkcije filma diče tim da su u filmu u najvećoj meri korišteni praktični efekti, proteze i rekviziti, novinari EW-a su pitali zašto nije isti slučaj i sa Snoukom, na šta je Serkis odgovorio: „Njegova veličina, na primer, je jedan od razloga. On je ogroman. Veoma visok. Takođe [je razlog] i izgled njegovog lica – nikako nismo mogli da ga napravimo samo sa protezama. Previše je ekstremno. Da ne otkrijem previše, on ima jedinstvenu, idiosinkrazijsku strukturu kostiju i strukturu lica. Nikako ne bismo mogli da je napravimo [protezama].

O samom liku Snouka, Serkis je imao da kaže sledeće: „Vrhovni vođa Snouk je veoma enigmatičan lik, koji je istovremeno nekako ranjiv ali i veoma moćan. Očigledno, on ima velike planove. On je pretrpeo puno povreda. Kao što rekoh, on je nekako neobično ranjih, što mu predstavlja jedan od motiva, pretpostavljam.

Kada je upitan da li su mu te „povrede“ naneli Pobunjenici ili Imperija, Serkis je oklevao, pa rekao sledeće: „Ne, on je nov lik u ovom univerzumu. On je svestan šta se sve izdešavalo, u smislu da je bio tu i da zna za sve te događaje. Mislim da bi bilo pošteno reći da je njegovo znanje o dešavanjima i događajima koji su prethodili, poprilično visoko.

To bi bilo to. Za čitav intervju (na engleskom) posetite link koji smo dali iznad. O Snouku i dalje vrlo malo toga znamo, ali sada makar imamo ideju kako će on otprilike izgledati.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s