Analiza japanskog trejlera Epizode VII

Kako smo radili u prošlosti, i danas ćemo raditi analizu novog japanskog trejlera Epizode VII. Imajte u vidu da kadrove i replike koje smo videli i čuli u prošlim trejlerima nećemo ponovo obrađivati, već samo one potpuno nove. Dakle, hajde da vidimo šta nam je sve ovaj trejler otkrio novo, šta se dešava u datim scenama i kako naspram novih informacija stoje neke glasine.

Upozorenje! Nastavak članka sadrži veliku količinu spojlera, tako da nastavak teksta čitate na sopstvenu odgovornost.

Nego, da krenemo:

0:04 – Prvi kadar trejlera nam pokazuje Rej (Rey) ispred izduvnog otvora jednog od srušenih zvezdanih razarača. To je deo scene sa početka filma u kojoj nam je prikazana Rej kako istražuje zvezdani razarač tražeći delove koje bi kasnije prodala. Rej je u daljini tako da ne vidimo najjasnije šta ona tačno radi – verovatno pokušava da nađe ulaz u olupinu.

0:22 – Kadar u kom vidimo Rej kako u daljini prolazi pejzažom na svom spideru. U kadru se vidi još grupa ljudi koji tumaraju pustinjom između kondenzatora vlage.

0:24 – Vidimo Rej kako priča sa BB-8. Rej pita loptastog droida: „Odakle dolaziš“ , pa nastavlja „Ja znam sve o čekanju… moju porodicu„. Ovih par reči koje je ona izgovorila konačno bacaju malo svetla na njen lik. Na osnovu ovoga možemo da zaključimo da su je njeni roditelji pre dugo vremena ostavili na Džakuu (Jakku), te da ih ona i dalje čeka. Sa druge strane, BB-8 je pre susreta sa Rej preživeo borbu u jednom selu na Džakuu, odakle je po Poovom naređenju pobegao i sad čeka svog vlasnika da dođe po njega.

0:32 – Rej, Fin (Finn) i BB-8 izlaze iz šatora koji se nalazi na pijaci na Džakuu i u daljini vide TAI lovce Prvog poretka.

0:44 – Isti kadar iz drugog trejlera u kom se Kajlo Ren (Kylo Ren) obraća masci Darta Vejdera (Darth Vader), stim što je u ovom trejleru Kajlova replika ide malo drugačije: „Ispuniću našu sudbinu. Ja ću završiti, ono što si ti započeo„.

0:49 – Jako lep kadar u kom vidimo kajlovu sablju kako se pali. Ova scena se najverovatnije dešava u nekoj od kontrolnih soba Starkiler (Starkiller) baze, kada Kajlo sazna da su infiltratori ušli u Starkiler (Starkiller) bazu.

0:59 – Rej i Fin se zvanično upoznaju. Ova scena se dešava na Milenium Falkonu, nakon što njih dvoje pobegnu sa Džakua. Imajte u vidu da „Fin“ veoma verovatno nije pravo ime lika kog igra Džon Bojega (John Boyega).

1:04 – Scena u bazi Otpora. Vidimo generala Leju Organu (Leia Organa), a  pozadini se vidi oficir kog igra glumac Ken Lung (Ken Leung).

1:05 – Ista scena, samo što je sada u prvom planu C-3PO, a u pozadini se vide Leja i Po Dameron. Ova scena se najverovatnije dešava nakon što se Po vrati sa Džakua i saopšti Leji trenutnu situaciju.

1:07 – BB-8 gleda u daljini bitku u selu na Džakuu. Njemu je Po naredio da on pobegne sa Lukovom svetlosnom sabljom koju nosi u sebi.

1:14 – X-vingovi u bitci iznad Starkiler baze.

1:17 – Rej trči po nozi oborene AT-AT hodalice i grabi njen štap. To je verovatno scena u kojoj se ona susreće sa BB-8.

1:20 – Čubaka (Chewbacca) pritiska dugme (verovatno) nekog detonatora. Teško je proceniti koja je ovo tačno scena, mada sam mišljenja da je to zapravo deo filma u svemirskoj stanici (punoj ološa i kriminalaca) u koju stižu Rej, Fin i BB-8, nakon njihovog bega sa Džakua. Tu se njih troje sreću sa Hanom i Čuijem, koji su u begu od lokalnih gangstera – možda Čui detonira nekakav eksploziv kao diverziju? Ko zna, videćemo.

1:22 – Kajlo zarobljava Rej, nakon napada Prvog poretka na zamak Maz Kanate.

1:30 – Isti kadar iz prethodnog trejlera u kom Rej plače. Ono što je novo je Maz Kanata koja kaže: „Danas nada nije izgubljena, već je nađena„. Maz verovatno ovo izgovara na samom kraju filma našim protagonistima koji su uprkos pobedi nad Prvim poretkom tužni zbog smrti jednog velikog lika.

To bi bilo to što se tiče analize japanskog trejlera. Šta mislite o ovom trejleru, te ako ste našli nešto što nam je promaklo, napišite u komentarima. Podsetnik za spojlerokusce da imate potencijalni kompletan sinopsis Epizode VII.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s